Lag och Rätt Jönköping

Åtalas efter att ha ryckt loss delar av polis skägg

Åtalas efter att ha ryckt loss delar av polis skägg

En yngre kvinna skulle omhändertas av polisen efter en kväll på krogen. Kvinnans pojkvän, en man i 20-årsåldern ogillade detta skarpt och angrep en polisman genom att dra och rycka loss tussar från hans skägg. Nu åtalas den unge mannen för våld mot tjänsteman.

Polisen lyckas till slut omhänderta både flickvännen och hennes pojkvän efter mycket om och män. I samband med detta kände den ene polisen hur det sved på hans haka. Kollegan sa att det var en stor bit skäggtuss som var avdraget från skägget. De misstänkte då att pojkvännen hade gjort detta när de försökte omhänderta flickvännen.

Flera poliser vittnade
Mannen som idag är åtalad för våld mot tjänsteman genom att bland annat ha dragit av bitar av polisens skägg nekar till brottet. Men polismännen har vittnat om hur mannen ska ha gått fram till en polis, som skulle omhänderta hans flickvän, och dragit i hans jacka. Det var stort tumult vid händelsen och flera män protesterade mot polismännens beslut att omhänderta kvinnan. Kvinnan hade tidigare under kvällen nekats inträde till krogen Harrys på grund av hennes berusningstillstånd.

Kan ha drömt
I polisförhör med den unge mannens kompis som också var med i tumultet berättar han att det kan vara han själv som har gjort det. Eller så har han bara drömt att han hade dragit polisen i skägget.
Trots vittnesmålet som säger att fel man kan vara misstänkt, åtalas alltså pojkvännen för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen