Sport Innebandy Mullsjö

Ny tung förlust för Mullsjö

Ny tung förlust för MullsjöNy tung förlust för Mullsjö bild nr 2Ny tung förlust för Mullsjö bild nr 3Ny tung förlust för Mullsjö bild nr 4
Ny tung förlust för Mullsjö bild nr 6Ny tung förlust för Mullsjö bild nr 7Ny tung förlust för Mullsjö bild nr 8Ny tung förlust för Mullsjö bild nr 9
Ny tung förlust för Mullsjö bild nr 11

Efter en bedrövlig start på matchen med insläppt mål redan efter 26 sekunder så ryckte Mullsjö upp sig ordentligt och spelade stundtals bländande innebandy. Men det höll inte hela vägen. Det blev en ny tung förlust i sudden med 4-5.

– Som det utvecklade sig så får jag vara nöjd med en poäng. Jag tycker att vi ska göra något mål innan de gör sitt 4-3 mål i tredje perioden. Jag tycker att vi skapar tillräckligt men bollen vill inte in i den utsträckningen som krävs, säger Mullsjös tränare Mikael Hill.

Inte långt efter att AIK fick sitt tidiga mål redan efter 26 sekunder så fick MAIS dessutom två utvisningar tätt efter varandra och man fick spela tre mot fem i drygt en och halv minut. Men det klarade man ut.
– Både i första och andra perioden så ser vi till att sätta oss i dåliga situationer och släppa in mål. Det är ju inte så man vill starta men i första vänder vi på ett väldigt bra sätt både spelmässigt och att vi klarade tre mot fem och vänder upp till 3-1. Det är jag väldigt nöjd med. Det är som kommer efter första perioden som vi behöver diskutera lite mer, säger Hill.

Till paus hade man ledningen med 3-1. Kvitteringen kom efter fin spelvändning och upprullning av AIK-försvaret. Först Johan Nygårdh på mittplan rakt över till Sebastian Palmqvist som skickar iväg bollen direkt till David Gillek som bara hade att lägga till bladet.
MAIS tar sedan ledningen i matchen lite turligt. Isaac Rosén drar till i slottet, bollen tar på AIK:s målvakt, studsar upp i luften och letar sig in i målet över och bakom AIK:s målvakt.
Sedan utökar MAIS sin ledning till 3-1 efter att man haft ett bra tryck i AIK.s försvarszon. David Gillek bågar in för skott men droppar i stället till Sebastian Palmqvist som kan stänka in den öppen kasse.

Ut i andra så blev det en ny chockstart för MAIS. AIK gör mål denna gång redan efter 46 sekunder och sedan dröjer det inte länge förrän det är kvitterat i matchen. Och det är också lika 3-3 till andra pausen.
– Tittar man i stort i andra perioden så tappar vi boll mycket mer så att de får kontra på oss. Till skillnad från första perioden så gick vi på avslut för tidigt. De kunde vända och det är de duktiga på. Det var det som förändrade matchbilden i andra perioden.

I tredje får man återigen en dåligt start men denna gång släpper man inte något mål. Mullsjö saknade inte chanser. David Gillek missade öppet mål efter suveränt förarbete av Jesper Kivipaasi. I stället är det AIK som tar ledningen i matchen minuten senare. MAIS pressar på ordentligt i slutet av tredje perioden för kvittering och 17.31 blir AIK:s Karl-Johan Iraeus utvisad. Det tar bara 19 sekunder i powerplay innan Kevin Lundgren kvitterar och räddar en poäng till Mullsjö.

Sista två minuterna fegade AIK och man gjorde allt för att bara hålla i bollen vilket gjorde att alla i Nyhemshallen buade ut AIK. Matchen gick till sudden och avgörandet kom 2.13 genom Oskar Hagberg.
– Det är ett otroligt slarvigt mål vi släpper till i sudden på ett frislag med alla gubbarna hemma i egen zon. Då får man skylla sig själv.

Redan på onsdag är det ny match mot Karlstad. Dina tankar inför matchen?
– Vi kan ta med oss mycket från i dag. Vi behöver bara spetsa till det framåt. Det blir en tuff bortamatch men vi ska göra en riktig hård satsning på att ta tre poäng, avslutar Mikael Hill.

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen