Sport Basket Huskvarna

Wetterbygden Sparks inför debuten i superettan

På saijten "Passion4basketball.se" skrev man för ett tag sedan. "Inför säsongen talade man i termer om att försöka ta steget upp till Basketligan den här säsongen, men nu tycks man ha reviderat den målsättningen. Att man nu ser sig själv få kriga om en femteplats är ju en betydligt mer blygsam inställning än tidigare, eller också vill coach Johansson helt enkelt inte sätta onödig press på tjejerna.

Nu till helgen är man i spel i superettan för damer och man möter tunga lag från Stockholm borta, som Central och Solna. 

LÄS MER: Wetterbygden Sparks tog storseger hemma mot Helsingborg BBK

3 frågor till Peter Johansson. 

Har du ökat kraven på tjejerna på träningarna?
- Vi kom tillbaka från skollov i veckan och jag hade hoppats på att var och en hade insett vikten av att höja sig själva i träningen, men det hade tjejerna inte. Vi har tränat tre gånger förra veckan och haft genomgång av vikten att höja dig i träningen. Idag hade vi ett teoripass innan och gick igenom viktiga moment, så denna träningen ser det bra ut.

Nyckelspelare i laget?
- Visst är Tiffany och Jelena viktiga spelare, men jag vill hoppas att någon annan i laget kliver fram och tar rollen att "jag vill vara nyckelspelare". Idag finns ingen "Nyckelspelare"

Mentala läget?
- Idag känns det mycket bättre i laget. Vi måste ge varandra positiv energi i matcherna.

Klara Eidstedt: Hur känner du inför superettadebuten och vilken placering blir det?

- Jätteroligt, men tufft. Vi möter bra lag och vi måste ha bättre och hårdare attityd i spelet, måste visa att man vågar spela och vinna. Vi är ganska tränade så mycket kommer att handla om det mentala, så jag måste försöka själv att mentalt ladda.
Vilken placering? Jag tror vi kommer topp 5

Hanna Käll:

- Vi har haft en bra säsong i basketettan, men vi hade lite ojämnt spel de förta matcherna då vi inte var riktigt samtränade.
Jag spelar mest i 3 sekunders området, vill sätta screen där jag är starkast. 
- Jag har tränat mycke med Nässjö damlag som gett mig mycket.
- Man har fått en del positiva kommentarer från klasskompisar. 
Jag försöker förbereda mig att kunna fokusera på matcherna som kommer, och scouta lagen vi möter. Sen måste jag glömma en negativ händelse och gå vidare.

Vilken placering?  Jag tror vi kommer 4:a

 

 

Fakta

Vetterbygden Sparks kan vi se den 7 februari hemma mot IK EOS i Sandahallen Kl 17.00

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen