Blåljus Torsvik

Två lastbilar i diket- en förd till Ryhov

Två lastbilar i diket- en förd till RyhovTvå lastbilar i diket- en förd till Ryhov bild nr 2Två lastbilar i diket- en förd till Ryhov bild nr 3Två lastbilar i diket- en förd till Ryhov bild nr 4
Två lastbilar i diket- en förd till Ryhov bild nr 6Två lastbilar i diket- en förd till Ryhov bild nr 7

Strax efter klockan 10 under fredagsförmiddagen kolliderade två lastbilar på E4:an. 

Två lastbilar har under förmiddagen kolliderat på E4:an, i södergående fil, strax söder om Hyltena. Polisen bekräftar att båda lastbilarna har hamnat i diket och att båda är kraftigt demolerade. 

En av chaufförerna har fått sårskador i ansiktet och är förd med ambulans till sjukhus. 

Omständigheterna kring olyckan i övrigt är ännu oklara. 

UPPDATERING 14.11

Olyckan inträffade vid tiotiden på fredagsförmiddagen då en av lastbilarna på E4 i södergående riktning, körde in i fordonets släp framför med en kraftig smäll. Något som ledde till att båda lastbilarna hamnade i det snöiga diket.
- Den som körde in i den andra tog mest stryk och fördes till sjukhus. Den andre chauffören klarade sig utan fysiska skador, säger Gustav Hultegård, räddningstjänstens presstalesman på olycksplatsen.

I nuläget är det oklart vilka skador den andra föraren fick, men han hade lyckats ta sig ur den demolerade lastbilen själv när räddningstjänsten kom till platsen.
- Chauffören var i alla fall talbar och stod upp när vi kom dit. Nu väntar bärgning, och en av filerna kommer att vara avstängd mellan två och fem timmar, uppgav Hultegård.

 

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen