Sport Innebandy

JIK förlorade stort mot stjärnlaget

JIK förlorade stort mot stjärnlagetJIK förlorade stort mot stjärnlaget bild nr 2JIK förlorade stort mot stjärnlaget bild nr 3JIK förlorade stort mot stjärnlaget bild nr 4
JIK förlorade stort mot stjärnlaget bild nr 6JIK förlorade stort mot stjärnlaget bild nr 7JIK förlorade stort mot stjärnlaget bild nr 8JIK förlorade stort mot stjärnlaget bild nr 9
JIK förlorade stort mot stjärnlaget bild nr 11JIK förlorade stort mot stjärnlaget bild nr 12JIK förlorade stort mot stjärnlaget bild nr 13

Det var på förhand en given utgång på matchen. Jönköpings IK skulle inte åka hem med tre poäng. Men man gjorde vad man kunde mot vinnarmaskinen och ett stjärnspäckat Iksu i storform. Matchen slutade 14-1. 

– Det är ett sjukt bra lag som vi mötte. Det visste vi om innan och det gick också lite som förväntat. Tjejerna gjorde så gott de kunde, säger JIK:s tränare James Hamrin efter matchen.

Det small till direkt i första bytet och första anfallet. 14 sekunder tog det för hemmalaget att spräcka nollan. Sedan fortsatte Iksu att spela fantastisk innebandy och radade upp chans på chans. 61-16 i skott talar för sig självt.

Efter första perioden stod det ändå bara 4-0. Taktiken med skyttegravsförsvar höll siffrorna nere. Linnea Wallén tvingades utgå med fem minuter kvar för första perioden och in kom Felicia Johansson. Båda målvakterna hade en svettig afton och trots storförlust så gjorde de en bra match.

– Vi gör ändå för vår egen del en jämn match där vi gör det som vi sa innan matchen. Vi har att jobba på men det är ett bra lag vi möter och de kan avsluta var som helst. Det är en fröjd att se. Det är bara att gratulera Iksu till att ha fått ihop ett sånt här lag.

I andra perioden fortsatte Iksu sin offensiv. Det såg i långa stunder ut som man spelade powerplay och så fort JIK fick bollen gav man dem inte något tid alls att behandla bollen och vända upp. Iksu var ruggigt effektiva.

JIK:s enda mål kom när ställningen var 9-0. Det var i powerplay som Ellen Svensson kunde trycka dit den.

I tredje perioden drog inte Iksu ner på tempot utan man trampade på med allt vad man hade och bjöd på riktig skön innebandy.
Det kunde ha blivit många fler mål men målvakterna, speciellt Felicia Johansson som spelade större delen av matchen och utespelarnas kämparanda och offervilja höll siffrorna nere.

Nu väntar två nya tuffa matcher för JIK mot topplag i SSL. Första mot KAIS Mora och sedan Pixbo. Tre topplag på raken är tufft.
– För oss är det att gå in med samma inställning som vi gjorde i dag. Det kommer säkert att bli ett annorlunda spel men det är bara att kämpa på, avslutar James Hamrin. 

 

JIK:s lagpten Micaela Lundmark efter matchen.  

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen