Lag och Rätt Jönköping

Ska betala 11,6 miljoner i skadestånd

Ska betala 11,6 miljoner i skadeståndSka betala 11,6 miljoner i skadestånd bild nr 2Ska betala 11,6 miljoner i skadestånd bild nr 3Ska betala 11,6 miljoner i skadestånd bild nr 4
Ska betala 11,6 miljoner i skadestånd bild nr 6Ska betala 11,6 miljoner i skadestånd bild nr 7Ska betala 11,6 miljoner i skadestånd bild nr 8

Zoran Radovanovic från Bankeryd som slog ihjäl ett par i Norrahammar och i Hökensås och sedan tände eld på fastigheterna döms till livstids fängelse. Han ska nu betala en totalsumma på drygt 11,6 miljoner kronor till de 32 målsägande.

Han döms för fyra mord, två fall av grovt mordbrand och 36 fall av grovt bedrägeri. 

- Tingsrätten har funnit att Radovanovic hade ett ekonomiskt motiv bakom morden i Norrahammar, säger Jan Josefssons, rådman och en av ordförandena i fallet. 

Han ska enligt domslutet även haft ett ekonomiskt motiv bakom dubbelmordet i Hökensås.
Radovanovic har hela tiden nekat till dubelmordet och mordbranden i Hökensås, men trots detta finner rätten att det är han som är gärningsmannen.

Grovt bedrägeri
Tingsrätten har gjort bedömningen att han avsiktligt har lurat flera på pengar. Därför döms han för grov bedrägeri och i det i 36 fall.

Då han har begått fyra mord och där det förekommer försvårande omständigheter, döms han till livstids fängelse för de brott han har begått. 

Radovanovic har vid psykiatrisk undersökning visat att han inte lider av någon psykisk störning och därmed är livstidsfängelse det rätta, menar tingsrätten. 

Skadestånd på flera miljoner
Han ska förutom att avtjäna sina straff, också betala ett enormt skadestånd på över 11,6 miljoner till 32 målsägande.

Zoran Radovanovic ska stanna kvar i häkte till dess domen i ansvarsdelen vinner laga kraft mot honom.

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen