Blåljus Jönköping

Såg svartbeklädda män - "Jag fick en olustig känsla"

Såg svartbeklädda män - "Jag fick en olustig känsla"Såg svartbeklädda män - "Jag fick en olustig känsla" bild nr 2Såg svartbeklädda män - "Jag fick en olustig känsla" bild nr 3Såg svartbeklädda män - "Jag fick en olustig känsla" bild nr 4
Såg svartbeklädda män - "Jag fick en olustig känsla" bild nr 6Såg svartbeklädda män - "Jag fick en olustig känsla" bild nr 7Såg svartbeklädda män - "Jag fick en olustig känsla" bild nr 8Såg svartbeklädda män - "Jag fick en olustig känsla" bild nr 9

Det har under natten ägt rum flera bilbränder i kommunen. Polisen misstänker att bilbränderna är anlagda. 

Larmet om den första branden inkom vid 23:30-tiden. Det handlade om en bil som stod i brand på ett industriområde i Taberg. Polisen uppger i detta fall att någon troligen har buskört med bilen och sedan antänt den. Ägaren till denna bil har polisen inte fått tag på än. 

Flaskebo, väg 26/47
Strax efter klockan ett mot natten till torsdagen kom det in ett larm till SOS angående en ny bilbrand. Platsen för detta var Flaskebo, Bankeryd, på en byväg i närheten av Flaskebobacken, väg 26/47. Det handlade om en skrotbil som dumpades på platsen under natten till söndagen. Polisen misstänker att även denna brand är anlagd. 

LÄS MER: Bilbrand på Brånerydsvägen

Läsare på morgonpromenad
- Jag var ute och gick i söndags morgon och såg en bil ståendes väldigt tokigt. Huven var öppen, reservhjulet var använt, det var punktering på ett annat utav däcken. Det stod bilbatteri bredvid och även någon ölburk slängd bredvid den, säger ett vittne.
- Jag tyckte att det var lite konstigt att man lämnat en bil på det sättet, mitt i en fyrvägskorsning där den dessutom står trafikfarligt.

Kommunen flyttade bilen
Personen som hörde av sig till Jmini berättar att det var bara för någon dag sedan som kommunen flyttade bilen till en mindre trafikfarlig plats, till en infart tvärs över korsningen. 

- Polisen var snabbt ute och satte ett band på den, men sedan hände det inte mycket mer. Kommunen ringde till mig för någon dag sedan och frågade hur bilen stod. Jag påpekade att den står mycket trafikfarligt och att det bara var en tidsfråga innan en olycka inträffar. 

LÄS MER: Bil börjat brinna under färd

Stor bil och mörkklädda personer
Under onsdagen såg vår läsare en mörk stor bil och flera mörkklädda personer som befann sig bredvid bilen. 
- Jag fick en ganska olustig känsla, man vill ju verkligen tänka gott om folk men ibland infinner sig en viss känsla. Jag tänkte väl att inom kort är bilen sönderslagen. 

Bilen är nu helt utbrunnen
Bilen i fråga är nu mer helt utbrunnen och står på samma plats där kommunen ställde bilen för en tid sedan. 
- Det är faktiskt ganska obehagligt att detta sker så nära bebyggelse. Det ligger ett antal hus runt omkring som både har barn och husdjur. Det känns inte bra. Jag hoppas verkligen att detta var en engångsföreteelse. 

 

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen