Sport Innebandy

Filip sänkte Östra med fyra mål

Filip sänkte Östra med fyra målFilip sänkte Östra med fyra mål bild nr 2Filip sänkte Östra med fyra mål bild nr 3Filip sänkte Östra med fyra mål bild nr 4
Filip sänkte Östra med fyra mål bild nr 6Filip sänkte Östra med fyra mål bild nr 7Filip sänkte Östra med fyra mål bild nr 8

Filip Åkerblom har under säsongen blivit omskolad från forward till back. I dag i det heta derbyt mot Östra lossnade det ordentlig och Filip stänkte dit fyra mål.

– Det är fruktansvärt kul en sån här match. Ett hett derby på förhand och att få kröna det med en sån här personlig insats var riktig skoj, säger Filip.

Matchen var jämn i två perioder. Inför tredje  ledde JIK med 2-1.  I tredje perioden gjorde JIK sex mål och Östra bara ett. Filip gjorde JIK:s första tre mål i matchen och även 6-2. En osannolik islossning med tanke på att Filip inför den här matchen gjort ett mål och dessutom omskolats till back. 

– Det har funkat väldigt bra. Det blev lite som en nytändning när jag fick spela (back) först mot Craftstaden och sedan när jag fick förtroende att spela i förstafemman mot Habo i sista perioden. Och sedan har jag fått fortsatt förtroende i den formationen som har gjort det lätt för mig att komma in i det. Jag kommer verkligen till min rätt som back, jag får ut mer av mig själv, säger Filip.

JIK:s tränare Nicklas Pålsson lovordade Filip efter matchen.

–  Det var faktiskt Jimmy (Lindstrand assisterande tränare) som tyckte att vi skulle testa Filip som back. Och han har gjort det riktigt bra. Det är så roligt att se att han jobbar hårt för att ta platsen. Han har en lysande framtid framför sig, säger Pålsson.

  

 

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen