Kyrka Jönköping

Påskmusikalen JAG ÄR spelas i Sofiakyrkan

Kyrkan satsar på musikal i Sofiakyrkan
Under stilla veckan 21-23 mars spelas för första gången påskmusikalen JAG ÄR i Jönköping. Och i helgen som var drog äntligen repetitionerna igång i Sofiakyrkan. 

– Jag är så otroligt glad över den här ensemblen. Alla är jätteduktiga och tar instruktionerna väldigt bra säger Henrik Ydreborg, manusförfattare och regissör på Svenska Kyrkans hemsida i Jönköping.

JAG ÄR handlar om Jesus sista vecka innan korsfästelse, död och uppståndelse. Henrik har tillsammans med Gisela Sabel skrivit manus och hans fru Maria Ydreborg musiken. Den sattes upp första gången 2005 och även 2006,då i Stockholm och totalt 8 publikfyllda föreställningar. Det finns dock en del skillnader från när musikalen sattes upp i Stockholm mot den som nu ska spelas i Jönköping.

LÄS MER: Fullsatt i Sofiakyrkan när Lucian kröntes

Om två månader är det alltså dags för musikalen att visas i sin helhet vid tre vardagskvällar i Sofiakyrkan. Ett efterlängtat påskinslag menar kyrkoherde Hans Boeryd.

– Tanken och önskan om ett påskspel har funnits sedan länge och det känns värdefullt att det nu blir av. Vår målsättning är om detta uppskattas, att kunna fortsätta visa liknande påskdrama även i framtiden.

 

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen