Kommun Jönköping

Här är Jönköpings bäst ompysslade hus

Här är Jönköpings bäst ompysslade husHär är Jönköpings bäst ompysslade hus bild nr 2Här är Jönköpings bäst ompysslade hus bild nr 3Här är Jönköpings bäst ompysslade hus bild nr 4
Här är Jönköpings bäst ompysslade hus bild nr 6Här är Jönköpings bäst ompysslade hus bild nr 7Här är Jönköpings bäst ompysslade hus bild nr 8Här är Jönköpings bäst ompysslade hus bild nr 9
Här är Jönköpings bäst ompysslade hus bild nr 11Här är Jönköpings bäst ompysslade hus bild nr 12

Det är andra gången han vinner pris får en samma byggnad. Första gången var när renoveringen av det gula trähuset skulle börja och andra gången nu när det är helt färdigt.

 

Under torsdagen delades året Stadsbyggnadspris ut. Ett pris som nu har många år på nacken. 

Årets största pristagare blev en herre som tilldelades samma pris för ett antal år sedan- Bo E Karlsson med sin fastighet Bägaren 2.
Fastigheten blev segrare i kategorin "God byggnadsvård" och det med byggherren Bo E Karlsson och arkitekten Ingvar Selse.
Karlsson kammade också hem vinsten som årets Stadsbyggnadspristagare.

Bägaren 2 är en gård som sträcker sig tillbaka till 1600-talet och som sedan byggdes upp igen efter den stora branden som härjade i Jönköping år 1790.

Det slingrande huset på Strandängen tog också hem ett pris och det i kategorin "God arkitektur". Det med motiveringen att byggnaden anpassats till platsens förutsättningar på ett stramt men lekfullt sätt.

LÄS MER: Slingrande hus kan få oväntat besök

Fakta

Stadsbyggnadspriset har delats ut sedan 1994.
Priset är till för att främja god byggnadsvård, god arkitektur och goda livsmiljöer i Jönköpings kommun.

Du som invånare kan lämna in förslag varje år för att vara med och påverka Stadsbyggnadspriset.

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen