Kultur Jönköping

Nya Latinamerikanska danser på Klubb Karibien

Nya Latinamerikanska danser på Klubb Karibien Nya Latinamerikanska danser på Klubb Karibien  bild nr 2Nya Latinamerikanska danser på Klubb Karibien  bild nr 3Nya Latinamerikanska danser på Klubb Karibien  bild nr 4
Nya Latinamerikanska danser på Klubb Karibien  bild nr 6Nya Latinamerikanska danser på Klubb Karibien  bild nr 7Nya Latinamerikanska danser på Klubb Karibien  bild nr 8

Andrés Huertas och hans fru Kristina Huertas driver tillsammans Klubb Karibien i Jönköping. De har som ambition att utöka dansintresset i Jönköping och det gör de genom att locka med nya Latinamerikanska danser.

Andrés och Kristina har kommit hem från en månads resa där de besökte Cali i Colombia.

- Vårt syfte med våra resor till Latinamerika är att hela tiden utvecklas och bli bättre och därmed kunna ta hem kunskap om nya danser till Jönköping och Sverige. Vi dansar med de bästa i Salsadansarna och folk kommer från hela världen så det är jättehäftigt. Det är uppvisningar och man dansar 24 timmar om dygnet. Vi vill ta med de nya exotiska danserna hem till Jönköping och utbilda människor i det vi har lärt oss, säger Andrés.

Integrerar nyanlända
-
Vi har danskurser varje dag i veckan. På lördagar har vi barngrupper och på söndagar är det för kurser för vuxna. Dessutom försöker vi integrera nyanlända och bjuda in dem till danskurser. Dans är ett universalt språk och vi hoppas också att vi kan bidra till att de lär sig språket bättre när de är här, fortsätter Andrés.

Nästa vecka börjar det nya kurser och är man intresserad kan man får man anmäla sig på mejl. Daniel säger också att man gärna får kontakta dem om man funderar på att åka till Colombia och vill ha tips om resmålet.

 

 

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen