Folk

Victor Malm har nått Sverigefinal i EU-olympiaden

Victor Malm har nått Sverigefinal i EU-olympiaden

Erikdahlbergs gymnasiet fortsätter att producera duktiga elever inom biologi, fysik och kemi. Nu har natureleven Victor från Erik Dahlbergsgymnasiet har nått Sverigefinal i EUSO (European Union Science Olympiad) som är en EU-olympiad i naturvetenskap.

Tävlingen är uppbyggd som en lagtävling där tre elever samarbetar för att lösa praktiska, laborativa uppgifter som blandar biologi, fysik och kemi.

LÄS MER: Framgångsrik unga företagare

Inför olympiaden 2016 har det organiserats en uttagningstävling som riktat sig till elever som börjat i åk 9 i grundskolan eller åk 1 på gymnasiet hösten 2015. Det är ca 3500 elever som deltagit i tävlingen i Sverige och av dem går 12 gymnasieelever till riksfinal i Stockholm i 30-31 januari säger Lars Wernborg gymnasiechef på ED.

Detta är tredje året i rad som ED-elever presterar så här bra i EUSO. Både 2014 och 2015 har ED-elever gått vidare till den internationella finalen och där bärgat bronsmedaljer. I årets uttagningstävling har nu de NA-eleven Victor Malm, som går i ettan på ED, chansen att ta sig vidare som en av tolv stycken elever på gymnasienivå i hela Sverige.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen