Håkan Strid ny miljö- och hälsoskyddschef

Idag beslutade kommunstyrelsen att anställa Håkan Strid som ny miljö- och hälsoskyddschef i Jönköpings kommun.  Han arbetar idag som avdelningschef vid Jordbruksverket och tillträder sin nya tjänst den 29 mars.

Det blir en 57-årig gästriklänning som tar över rodret vid miljö- och hälsoskyddskontoret i Jönköpings kommun. Håkan Strid har sedan 1998 arbetat med frågor knutna till EU-stöd till lantbruket och haft olika chefsuppdrag, först inom Länsstyrelsen i Uppsala och under de senaste åtta åren på Jordbruksverket, där han idag är chef vid Stödprocessavdelningen. Han är agronom och har doktorererat i växtfysiologi.

-Jag ser verkligen fram emot att få börja på miljö- och hälsoskyddskontoret. Det ska bli särskilt roligt att få jobba med ett verksamhetsområde som berör och som ingen kan ifrågasätta samhällsnyttan med. Ett väl fungerande miljö- och hälsoskyddsarbete ligger i alla kommuninvånares intresse och det ska bli väldigt spännande att få arbeta med frågor med en tydlig lokal förankring, säger han.

Kommunstyrelsens ordförande Ann-Marie Nilsson (C) är mycket nöjd över rekryteringen av Håkan Strid.

-Det är bra att vi nu snart har en ny chef för miljö- och hälsoskyddsförvaltningen på plats. Jag tror att Håkan Strids gedigna bakgrund och erfarenheter kan komma till god nytta för att utveckla arbetet inom förvaltningen, säger hon.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen