Folk Jönköping

Han bemästrar maten som få

Han bemästrar maten som få

Han gjorde slutligen det han drömde om och sökte till ett matnyttigt program. Han lyckades med det som så många innan honom inte har lyckats med. Hassan Roshandel nådde hela vägen fram till Sveriges Mästerkock. 

Hassan kallar sig själv för en matnörd och har alltid lagat mycket mat. Men han har aldrig tagit sig för att söka till programmet tidigare- förens nu.
- Jag har fegat, men jag tänkte att i år måste jag vara med, säger Hassan.

Roligt men tufft
Han beskriver resan som fantastisk och rolig. Men på samma gång var han nervös under audition.
- Är du hemma och lagar mat då vet du allt, du har all tid i världen. Men i Sveriges Mästerkock är det däremot en press. Du ska framföra maten inför Sveriges svåraste jury. Det är inte lätt.

Fast i rutan
Hassan lyckades otroligt bra, han gick vidare bland de tolv bästa och nu syns han i televisionen på onsdagskvällarna.

Har skräddat klart
I 40 år har Hassan arbetat som skräddare, men nu ser han en möjlighet att syssla med något helt annat.
- Jag skulle gärna vilja byta jobb. Det räcker med skrädderiet nu, jag borde egentligen bli pensionär, säger Hassan och skrattar.

Valde att chansa
Trots tidspressen och nervositeten, valde Hassan att laga vegetariskt, något som är tufft enligt honom själv och juryn.
- Jag satsade på helt vegetariskt. Det var väldigt vågat och det tyckte också juryn. Jag tänkte att jag måste sticka ut på något sätt. Jag gjorde auberginerullader.

Är det du som blir Sveriges nya mästerkock?
- Det kan jag inte berätta. Du får se programmet som går varje onsdag. 

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen