Stjärnspäckad jazzvår på jubilerande Jönköpings Jazzklubb

Stjärnspäckad jazzvår på jubilerande Jönköpings JazzklubbStjärnspäckad jazzvår på jubilerande Jönköpings Jazzklubb bild nr 2Stjärnspäckad jazzvår på jubilerande Jönköpings Jazzklubb bild nr 3Stjärnspäckad jazzvår på jubilerande Jönköpings Jazzklubb bild nr 4

Jönköpings Jazzklubb blir 10 år 2016 och står som värd för Jazzriksdagen i maj. Då samlas representanter för Sveriges alla jazzklubbar och intresseorganisationer som arbetar för att sprida jazzmusik över landet.

På Spira blir det jubileumskonsert med jazzstjärnorna Rigmor Gustafsson och Vivian Buczek, som backas upp av både Jönköpings Storband och Habo Big Band.

LÄS MER: Jönköping är årets Jazzkommun 2016

Säsongen bjuder på fler av den svenska jazzens stjärnor och legendarer. Svante Thuresson och Viktoria Tolstoy kommer tillsammans med Claes Crona Trio i mars. Monica Dominique har plockat fram sin hammondorgel från åren med supergruppen Solar Plexus. Hennes trio bjuder på bluesigt orgelsväng. I april är det dags för Bernt Rosengren, vår främste tenorsaxofonist med 6 Gyllene skivor på meritlistan. I hans kvintett ingår sångerskan Christina Gustafsson, en av Sveriges ledande jazzsångerskor.

Men även blues finns på programmet. Sveriges populäraste bluesband Lisa Lystam Family Band återvänder efter sin succéspelning för ett par år sedan. I gruppen finns Micke Fall, världsmästare på munspel.

Jazzklubbens samarbete med danska musiker fortsätter. Snorre Kirk Quintet med bas i Köpenhamn gästar Jazzklubben den 11 februari. Snorre Kirk är en av Europas snabbast stigande jazzstjärnor. Som kompositör och arrangör har han jämförts med storheter som Miles Davis och Charlie Mingus.

Redan nu på torsdag 28/1 kommer legendarerna Georg Riedel och Jan Allan till Jazzklubben och Spiras Caféscen. I sällskap har de en av Sveriges främsta jazzpianister, Mathias Landaeus.

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen