Länet Lag och Rätt Skillingaryd

Yrkade på utvisning efter stöld av 600 pallkragar- påföljden blev en annan

Yrkade på utvisning efter stöld av 600 pallkragar- påföljden blev en annan

Jmini kunde i mitten av december i fjol berätta om hur ett företag i Skillingaryd blev av med 750-800 pallkragar till ett sammanlagt värde av 55 000 kronor. Tre personer greps och åtalades. Då samtliga gärningspersoner har utländskt medborgarskap, yrkade åklagaren på utvisning. Men påföljden för de tre personerna blev en annan. 

Den 12 december i fjol stal tre personer hemmahörande i Rumänien, 750-800 pallkragar till ett sammanlagt värde av 33 000 kronor. 
De misstänkta gärningspersonerna greps och häktades sedan den 14 februari.

Binds till delar av stöldgodset
Trots att stölden av pallkragarna var upp emot 800 stycken, har man enbart kunnat koppla de dömda personerna till att ha stulit 600 stycken. 

LÄS MER: Stal 800 pallkragar

Förbjudas återvända
När åtal sedan väcktes mot de tre misstänkta, yrkade åklagaren på att samtliga skulle utvisas och förbjudas återvända till Sverige inom en viss tid.

Ogillade yrkandet
Men när domen sedan föll, ogillade tingsrätten åklagarens yrkande om utvisning.
De tre gärningspersonerna döms istället till villkorlig dom, men utan dagsböter som ytterligare påföljd. 

Tidigare dömda
Den ena personen av de tre gärningspersonerna är dömd ett antal gånger tidigare i Sverige och de andra två är dömda i hemlandet. 

Ska resa hem
De nu dömda gärningspersonerna har alla uppgett att de ska resa tillbaka till Rumänien, där de alla är bosatta, men där den ene har tyskt medborgarskap. 

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen