Sport Hockey

ANALYS: Slarv och enkla misstag ställer till det för HV

ANALYS: Slarv och enkla misstag ställer till det för HV

Nej, det vill sig inte för HV71 mot Rögle den här säsongen. Men det handlar inte om skåningarnas briljans. Slarv och enkla misstag ställde till det när HV föll med 2-3 efter straffar.

Det dröjde drygt sju minuter. Sedan hade HV71:s inledande press resulterat i ett baklängesmål. Jack Connolly serverade Christopher Liljevall som snyggt kunde runda Fredrik Pettersson-Wentzel och lägga in 0-1. 

HV repade sig visserligen och kunde både kvittera och ta ledningen genom Mattias Tedenby och Per Arlbrandt, som skickade in sin första puck i HV-tröjan. 

Men gästerna från Skåne skulle kvittera och återigen ge HV-pressen en tung magsugare. I mitten av den andra perioden fintade Jordan Smotherman bort Pettersson-Wentzel och satte 2-2. 

De två baklängesmålen cementerar bilden att det känns lite svajigt bakåt i HV. Det görs enkla misstag. Rögle tillåts komma till två lägen där de egentligen inte kan missa. 

Framåt finns det goda intentioner. Stundtals har HV bra snurr på spelet och sätter en enorm press framför Rögle-målet. Men den verkliga skärpan saknas.

Erik Christensen gör en bra match och visar att formkurvan pekar uppåt trots att resultaten går på motsatt håll de senaste matcherna. 

Kanske kan HV dessutom nu på allvar få i gång Per Arlbrandt som plockats in för att spetsa till truppen ytterligare.

HV är det spelförande laget sett till 60 minuter och borde tagit med sig tre viktiga poäng inför jakten på ett direktslutspel. Men det vill sig inte riktigt.

I dag blir det bara ett poäng. Mycket tack vare att laget blandar och ger alldeles för mycket.

En straffläggning är en straffläggning och det finns inte så mycket att säga om den. Men den här matchen borde inte pågått längre än 60 minuter.

Målet är att ta en topp-6-placering och därmed slippa play-in-rundan. Det börjar likna en smått omöjlig uppgift. Fast större bragder har kanske skett. 

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen