Event Jönköping

"Att få ihop 50 modeller blir inga större problem"

"Att få ihop 50 modeller blir inga större problem"

Den 15 april hålls den stora modevisningen på Spira- Spring Inspiration. Biljetterna kommer börja säljas till den 4 mars. Det blir ett stort event och modellerna har redan valts ut.

I förra veckan fick vi se modellcasting som höll hög klass och förväntningarna på eventet är många. Klockan fyra på tisdagseftermiddagen öppnades dörrarna in till modelluttagningen på Spira. Det var för 18 året i rad som högskoleelever i Jönköping höll i evenemanget.

LÄS MER: Oliver från Finland sökte till Spring Inspiration

På plats fanns bland annat Linnea Persson och Josefin Holm från event-teamet, de berättar att allt har förberetts sedan september förra året. De var båda medvetna om att det skulle bli mycket jobb men att det samtidigt skulle vara värt allt slit i slutändan. Vid halv sju hade 85 förväntansfulla besökare redan skrivit in sig och Spring Inspiration förväntade sig minst lika många till innan kvällens slut.
- Att få ihop 50 modeller blir inga större problem, berättar Josefin Holm.

LÄS MER: Supermodell bildspel på casting

Hur gick det till för de sökande?
Det första de sökande fick göra när de kom in var att fylla i ett papper med information om sig själva, samt svara på om de haft några tidigare erfarenheter av modelljobb och om de kan tänka sig att visa upp sig i underkläder. De fick sedan vänta i mingelrummet på att deras nummer skulle ropas upp.

LÄS MER: De drömmer om en karriär i modellbranschen

Fem deltagare ropades upp åt gången och fick tillsammans gå in i juryrummet där de sattes på prov.

LÄS MER: Intervju med juryn på Spring Inspiration

Inne hos juryn visade var och en upp sin gångstil och fick även svara på juryns frågor. Det avslutades med en helkroppsbild, en i profil och ett porträtt. När alla fem var färdiga fick de lämna rummet och nästa fem sökande fick komma in.

LÄS MER: Intervju med Viktor och Adrian på Spring Inspiration

Vad händer sen?
Under veckan kommer juryn att sätta sig ner och bestämma vilka deltagare som får äran att gå på catwalken under Spring Inspiration den 15 april. De utvalda blir kontaktade via mejl och redan den 8 januari äger den första träningen rum. Juryn har dels fått information från klädbolag om vilka modeller de söker, utöver det letar de fritt och söker efter det lilla extra. Med i juryn sitter en kvinna från "Lind Models", en modellagentur som också letar efter nya ansikten. Chanserna att härifrån bli en stor modell är ganska stora, under förra årets Spring Inspiration blev ett antal modeller kontaktade av agenturer.

Thea Lempiäinen

Elin Nordh

LÄS MER: Paul gick sin första catwalk

LÄS MER: Intervju med Christiana på Spring Inspiration

LÄS MER: Intervju med Nina på Spring Inspiration

LÄS MER: Thea intervjuar Elisabeth och Amanda

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen