Ingen Jönköpingsfest i sommar

Ingen Jönköpingsfest i sommar

Det blir ingen Jönköpingsfest i augusti. Festen tar en tillfällig paus i år. Orsaken är de såväl internationella som nationella idrottsevenemang som Jönköpings kommun står värd för i vår och sommar.

- Jag tror på flera folkfester i år, säger Patrik Olderius, VD vid Destination Jönköping.

VM i Thaiboxning, EM i Mountainbike, EM i Barfotaåkning och Iron Man 70.3. Allt inom loppet av bara fyra månader. Vi har en händelserik vår och sommar att se fram emot i Jönköpings kommun. Förutom nervdallrande tävlingsmoment väntar olika typer av kringarrangemang som Jönköpings kommun, Destination Jönköping och Jönköping City nu planerar för. Sedan 2011 har samma aktörer arrangerat Jönköpingsfesten och ambitionen var att genomföra det populära evenemanget även i år. Men nu står det alltså klart att Jönköpingsfesten pausas 2016. Det formella beslutet fattade kultur- och fritidsnämnden idag.

-Med förra årets mycket lyckade Jönköpingsfest i färskt minne hade vi naturligtvis gärna bjudit kommuninvånarna på ett lika bra evenemang i år. Men vi behöver prioritera våra resurser och kraftsamla runt de stora idrottsevenemangen för att skapa olika festligheter för kommuninvånarna, säger Karin Semberg.

För Destination Jönköping handlar just nu mycket om förberedelser inför vårens och sommarens evenemang. Först ut är EM i Mountainbike i Huskvarna 5-8 maj.

Mindre än två veckor senare, 21-31 maj, är det dags för VM i MuayThai i Kinnarps arena i Jönköping.

-Vi har verkligen ett superhäftigt evenemangssår att se fram emot i Jönköpings kommun. Nu jobbar vi för högvarv för att allt ska fungera som vi hoppas och att evenemangen blir välbesökta, spännande och minnesvärda. Jag tror på flera folkfester i år. De stora idrottsevenemangen är höjdpunkterna, men evenemangsåret innehåller också en massa annat spännande, säger Patrik Olderius, VD vid Destination Jönköping.

Jesper Steén är VD vid Jönköping City och även han ser spänt fram emot de evenemangstäta vår- och sommarmånaderna.

-Vi kraftsamlar kring dessa stora idrottsevenemang och har samtidigt många andra spännande aktiviteter inbokade under 2016. Tillsammans arrangerar vi ett 50–tal evenamang som skapar ett mervärde för såväl boende som besökare, säger Jesper Steén.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen