Sport Hockey Jönköping

ANALYS: Hjärta och kampvilja visade vägen till tre poäng

ANALYS: Hjärta och kampvilja visade vägen till tre poäng

HV71 tog en efterlängtad trepoängare efter 5-3 hemma mot Frölunda på torsdagen. Segern var lagets första efter tre raka förluster. Och det var kämpaglöden som lade grunden till skalpen. 

I tisdags förväntade sig nog de flesta tre HV-poäng i hemmamatchen mot Rögle. Det blev ett efter en strafförlust i en match som visade upp flera brister hos hemmalaget.

I torsdagens match var rollerna ombytta. På flera plan. Rivalen Frölunda besökte Kinnarps Arena och topplaget från Göteborg bar ett klart favoritskap.

Då klev HV ut på isen och ordnade tre tunga poäng framför de 6605 åskådarna.

HV var i praktiken piskat att vinna för att fortfarande ha en teoretisk chans att spela sig till en topp-6-placering och slippa en play-in-runda.

Men på många sätt var det ett hemmalag som kunde åka ut på isen utan press. En seger, eller ett poäng för den delen, mot andraplacerade Frölunda hade nog en hel del fans sett som en rejäl bonus.

HV behövde inte föra matchen och kunde i stället koncentrera sig på att slita hårt och störa gästerna som förväntades ta tag i taktpinnen från start.

Matchen bestod av, som så ofta när två rivaler möts, mycket kamp och hårt spel kring sargerna. Det var onekligen en matchbild som passade HV.

Laget klev ut och visade att de inte är några slagpåsar. Frölunda såg något tunga ut, vilket HV utnyttjade genom att fullfölja tacklingar och ta den fysiska kampen.

Kvällens trepoängare kändes som en klassisk ‘‘kämpaseger’’ där HV jobbade hårt och fick utdelning genom ett par så kallade skitmål. Samtidigt visade såväl Christoffer Törngren som Niklas Hansson att det finns ett par skyttar av högsta klass i laget.

Visst, det här var ingen seger som grundades av skönspel från fyra femmor med lirare. Men detta betyder inte att HV inte kan vara nöjda över sin insats. Spelarna stod upp för varandra och tog därmed hem den andra raka segern mot Frölunda på kort tid.

En kväll som denna är det förstås en extra bonus att den tre matcher långa förlustsviten nu är bruten. För HV:s del återstår en match (borta mot Djurgården på lördag) innan landslagsuppehållet.

Om spelarna kan fortsätta stå upp för varandra, fullfölja varje tackling och inte vara rädda för att ta grovjobbet kan laget möjligtvis ta med sig sex riktigt sköna poäng till ledigheten.

Kanske kan detta även ge laget den energi som behövs för att orka med en sista push för att nå den där topp-6-placeringen som fortfarande ser långt borta ut, kvällens seger till trots.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen