Lag och Rätt Jönköping

Jönköpingsbo förvarade mängder av narkotika och kontanter i hemmet

Jönköpingsbo förvarade mängder av narkotika och kontanter i hemmet

En 32-årig man från Jönköping står åtalad för penningtvätt för att ha gömt undan över 200 000 kronor. Dessutom har mannen innehaft flera kilo cannabis och andra narkotikapreparat i sitt hem och är därmed åtalad i tre fall av grovt narkotikabrott. 

I mitten av juli 2015 införskaffade sig en 32-årig man från Jönköping tre kilo cannabisharts och fem kilo cannabis, detta när han var i Malmö.
Därefter ska mannen ha transporterat narkotikan till sin bostad i centrala Jönköping, där han förvarande den i cirka tre månaders tid.
Under dessa månader överlät han då och då småpartier till andra personer.

I början av oktober reser mannen från Jönköping åter igen till Malmö och där tar han emot ytterligare ett parti med cannabis, kokain och över 350 tabletter Tramadol (ett starkare preparat för smärtlindring).

I slutet av oktober undangömmer 32-åringen drygt 275 000 kronor för att dölja brottslig verksamhet. Precis som narkotika, förvarades kontanterna i hans bostad i Jönköping. 

Förutom åtal gällande penningtvätt och tre fall av grova narkotikabrott, är 32-åringen också åtalad för ringa narkotikabrott och ringa dopningsbrott, det för att han själv har brukat illegala preparat. 

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen