Sport Hockey

ANALYS: ‘‘HV ska inte misströsta allt för mycket’’

ANALYS: ‘‘HV ska inte misströsta allt för mycket’’ANALYS: ‘‘HV ska inte misströsta allt för mycket’’ bild nr 2ANALYS: ‘‘HV ska inte misströsta allt för mycket’’ bild nr 3ANALYS: ‘‘HV ska inte misströsta allt för mycket’’ bild nr 4
ANALYS: ‘‘HV ska inte misströsta allt för mycket’’ bild nr 6ANALYS: ‘‘HV ska inte misströsta allt för mycket’’ bild nr 7ANALYS: ‘‘HV ska inte misströsta allt för mycket’’ bild nr 8ANALYS: ‘‘HV ska inte misströsta allt för mycket’’ bild nr 9
ANALYS: ‘‘HV ska inte misströsta allt för mycket’’ bild nr 11ANALYS: ‘‘HV ska inte misströsta allt för mycket’’ bild nr 12ANALYS: ‘‘HV ska inte misströsta allt för mycket’’ bild nr 13ANALYS: ‘‘HV ska inte misströsta allt för mycket’’ bild nr 14
ANALYS: ‘‘HV ska inte misströsta allt för mycket’’ bild nr 16ANALYS: ‘‘HV ska inte misströsta allt för mycket’’ bild nr 17

Det blev ytterligare en tung HV-förlust när Djurgården besegrade Jönköpings-laget med 4-3 efter straffar. Samtidigt finns det en del positivt att ta med sig.

HV71 och straffläggningar: Nej, det verkar inte riktigt gå vägen den här säsongen. På lördagen kom den andra strafförlusten på tre matcher efter 4-3 borta mot Djurgården.

HV kom ut med bra fart under skridskorna och skapade en hel del chanser. Samtidigt var uppgiften att besegra ett Djurgården i grym hemmaform och med några av SHL:s mest formstarka spelare i truppen otroligt komplicerad redan innan pucken släppts.

Den öppna, böljande hockeyn såg på förhand ut att straffa HV som så sent som mot Rögle i tisdags visade upp en oförmåga att göra mål. Då passade den täta, tuffa matchen mot Frölunda i torsdags betydligt bättre. Den matchen vann ju dessutom HV med 5-3.

HV lyckas stundtals skapa ett hårt tryck mot Djurgårdsmålet men det här var inte riktigt gästernas kväll. Stockholmarna har det där flytet som lag får när vinsterna börjar trilla in. 

HV ska trots allt inte misströsta allt för mycket över två förlorade poäng. Djurgården skapar fler klara målchanser och utan Fredrik Pettersson-Wentzels storspel mellan stolparna under den andra halvan av andra perioden hade det kanske inte blivit något poäng alls. 

Samtidigt krävs det förstås tre poäng i täta tillställningar likt denna om HV ska lyckas klättra upp till den åtråvärda sjätteplatsen som innebär en direktplats till slutspelet. Efter förlusten i dag kan uppgiften just nu liknas vid att bestiga ett högt berg. 

Men kanske är det trots allt bäst om laget tvingas till ett play-in. Startsträckan blir längre och kanske kan det där flytet som ofta krävs för att gå riktigt långt hinna infinna sig. 

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen