Bra att veta Ljungarum

Jmini på plats: "Vi har festen om en månad igen"

Jmini på plats: "Vi har festen om en månad igen"Jmini på plats: "Vi har festen om en månad igen" bild nr 2Jmini på plats: "Vi har festen om en månad igen" bild nr 3Jmini på plats: "Vi har festen om en månad igen" bild nr 4
Jmini på plats: "Vi har festen om en månad igen" bild nr 6Jmini på plats: "Vi har festen om en månad igen" bild nr 7Jmini på plats: "Vi har festen om en månad igen" bild nr 8Jmini på plats: "Vi har festen om en månad igen" bild nr 9

Under lördagen fick Jmini tips om att en svartklubb skulle hålla öppet. Två av våra medarbetare tog sig dit, varav en skulle försöka ta sig in, fota, filma och få ytterligare information. De andra tog bilder utifrån. Läs om berättelsen från svartklubben som höll öppet mellan lördagen och söndagen på Ljungarums industriområde. 

Strax efter midnatt begav sig två av Jminis anställda till den angivna adressen där svartklubben höll öppet. 

Taxibilar kör efter varandra och släpper av personer utanför företagets lokaler.
Många pratar engelska, de flesta är studenter från högskolan som är på plats för att festa och de flesta är över 25. Hundratals står i kö för att få visats i företagets lokaler.

LÄS MER: Polis slog till mot misstänkt svartklubb

Jag ställer mig i den långa kön. Växlar ett par ord med de som ska in på festen kallad "Technoverket". 
Technoverket är populärt och klubben håller öppet cirka en gång per månad. 
Väl framme hos dörrvakten visar det sig att de är "väldigt noga med legitimation". Jag drar en vals, förklarar att ett par vänner redan är inne på klubben och de sa att legitimation inte var ett måste. Men vakten köper inte min förklaring, utan jag får ställa mig bland de som tar sina rökpauser och passerar de hanar som tömmer blåsan i nattmörkret. 

Alkoholen florerar, burköl och cider från Tyskland gäller.
Det går inte att se in i lokalen och på dansgolvet, de har täckt över med fönsterpapper. Det enda som hörs är den dunkande musiken. 
Jag går runt på andra sidan lokalen, kollar om det finns något annat sätt att få en chans att smita in, eller åtminstone få en blick av vad som egentligen sker där inne. Men alla fönster är täckta av papper. 

LÄS MER: Polis slog till mot misstänkt svartklubb

Utanför är det lugnt, några står med pluntor, andra tänder en cigg. Det är precis som i en vanlig krogkö. 

Efter ett tag kommer en av arrangörerna till festen fram för att prata med Jminis reporter.
- Min kollega sa att du inte hade någon legitimation med dig, finns det något som kan intyga att du är över 18 år?
- Jag har glömt min legitimation. Jag fick information av några vänner att det inte behövdes. Det är ju en "alternativ klubb".
- Precis som dörrvakten sa till dig innan, vi är hårda med att inte släppa in några minderåriga? Men du har inget som kan bevisa att du är över 18?
- Titta på mig, ser jag ut att vara under 18?
- Hehe, det räcker inte med att se på dina fysiska attribut.
- Men om jag betalar en extra slant, kan ni inte släppa in mig då?
- Nja, det fungerar inte riktigt så. Men du kan vänta här borta vid tältet så länge tills dina vänner kommer.
När kommer nästa fest vara igen?
- Troligtvis om en månad.
Är det i samma område?
- Det kommer med all säkerhet vara i den här lokalen igen.
Sedan går han iväg med sin orange 33 centiliters cider och ställer sig vid dörrvakten. 

Några timmar senare vid 03.30 anländer polisen till lokalen på Ljungarums industriområde. Fem patruller tar sig dit och räddningstjänsten konstaterar att det är alldeles för mycket folk på plats. Nödutgångarna är stängda, det hade kunnat resultera i en ny diskoteksbrand som den i Göteborg 1998.
- Det var lugnt när vi kom till platsen på Ljungarum, vi fick ut alla. Några hade narkotika på sig. Vi vet inte till fullo vem huvudarrangören till festen är, men vi har våra misstankar. Just nu är en anmälan om olovlig alkoholförsäljning och brott mot ordningslagen upprättad, säger polisens presstalesman, Lasse Johansson. 

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen