Lag och Rätt

Hovrättens dom- livstid för Lisa Holms mördare

Hovrättens dom- livstid för Lisa Holms mördare

Nerijus Bilevicius, dömdes den 17 november till livstids fängelse för mordet på Lisa Holm, som försvann den 7 juni och hittades mördad den 12 juni. Misstankarna mot Nerijus Bilevicius uppstod snart och polisens förundersökning pekar mot mannen då man har hittat bevis i form av mannens dna, på flickans kläder. Han överklagade senare och idag föll hovrättens dom. 

Bilevicius dömdes till livstids fängelse för mordet på Lisa Holm, dessutom skulle han betala skadestånd, 50 000 kronor vardera, till Lisa Holms föräldrar och syster.

LÄS MER: Palmeutredare vittnar i Lisa Holmrättegång

LÄS MER: Livstids fängelse för mordet på Lisa Holm

"Aldrig träffat flickan"
Bilevicius överklagade sedan och fallet har varit upp i Göta Hovrätt (fast detta i Skaraborgs tingsrätt lokaler) och idag kom hovrättens dom i fallet Lisa Holm och de valde att gå på tingsrättens linje- livstids fängelse för mord.
- Den tekniska bevisningen har varit central för hovrättens bedömning. Ett stort antal DNA-spår från den åtalade mannen har återfunnits på Lisa Holms kläder. Detta trots att 35-åringen förklarat att han aldrig har träffat flickan, säger hovrättslagmannen Linda Hallstedt.

LÄS MER: För farligt att ta Lisa Holms mördare till Jönköping

Flera DNA-spår
Hovrätten har också konstaterat att 35-åringens DNA har hittats på sådana ställen på Lisa Holms kläder som talar emot att spåren har avsatts på annat sätt än genom direkt kontakt mellan den åtalade mannen och Lisa Holm, exempelvis vid knäppningen på insidan av hennes jeans. Flera av spåren utgörs dessutom av blodbesudlingar.

LÄS MER: Överklagar livstidsstraffet för mordet- är oskyldig

Biltrafiken viktig
Förutom den tekniska bevisningen har hovrätten fäst vikt vid bland annat den biltrafik i området som vittnen har berättat om och den åtalade mannens beteende på fyndplatsen i Martorp några dagar efter Lisa Holms försvinnande.
- Precis som tingsrätten har hovrätten också ansett att 35-åringen saknar ett tillförlitligt alibi för den tid då Lisa Holm måste ha överfallits och dödats, säger hovrättsrådet Martin Andersson.

Var eniga
Även hovrätten har bestämt påföljden till livstids fängelse. 35-åringen ska också betala skadestånd till Lisa Holms familj och dessutom utvisas på obegränsad tid.
Hovrätten var eniga.  

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen