Sport Hockey Jönköping

HV-stjärnans hyllning: ‘‘Klubben i mitt hjärta’’

HV-stjärnans hyllning: ‘‘Klubben i mitt hjärta’’

Mattias Tedenby blir kvar i HV71 i ytterligare tre säsonger. Klubben presenterade kontraktsförlängningen under en presskonferens på tisdagen.
– Det är klubben i mitt hjärta, säger Tedenby till Jmini.

Med 10 omgångar kvar av SHL:s grundserie har HV71 redan lyckats lägga en, enligt klubben själva, viktig pusselbit inför den kommande säsongen.

Under en presskonferens på tisdagen offentliggjordes det att Mattias Tedenby, 25, kritat på för ytterligare tre säsonger.
– Det känns väldigt bra att få vara kvar. Det är klubben i mitt hjärta. Jag är stolt över att få representera HV, säger Tedenby till Jmini.

Forwarden leder HV:s interna poängliga med 31 (13+18) poäng på 42 matcher.

Men för laget går det sämre.

HV ligger på en nionde plats i tabellen, vilket innebär play-in för att nå slutspelet.

Med 10 matcher kvar återfinns klubben nio poäng bakom Brynäs på sjätte plats, vilken innebär direktkvalificering till vårens slutspel.
– Vi fick en väldigt tuff start sen har det väl blivit lite bättre. Men det är bara fortsätta de här sista matcherna och spela så att man kan vinna, säger Tedenby.
– Jag ser ändå ljust på det. Vi har inget att förlora. Vi slår lite ur underläge och jag tror vi kan komma ut starkt de här 10 matcherna och bygga upp ett självförtroende inför det som komma skall. I slutspelet kan ju allt hända.

Tedenby återvände till HV71, klubben där han gjorde SHL-debut, säsongen 2014/15 efter ett par år i New Jersey Devils organisation.

LÄS MER: HV förlänger med Tedenby - "Ser fram emot tre år"

Poängkungen säger att det finns flera anledningar till varför han väljer att förlänga till och med säsongen 2018/19.
– Dels så känns det roligt att vara hemma nära familjen och få spela när de kollar. Sen får jag möjligheten att utvecklas. Får lyfta mycket istid och får ta ett stort ansvar. Man lyfter ju med det, säger Tedenby.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen