Länet Polis Värnamo

Räddningsdrama efter rådjur på hal is

Räddningsdrama efter rådjur på hal isRäddningsdrama efter rådjur på hal is bild nr 2Räddningsdrama efter rådjur på hal is bild nr 3Räddningsdrama efter rådjur på hal is bild nr 4
Räddningsdrama efter rådjur på hal is bild nr 6Räddningsdrama efter rådjur på hal is bild nr 7Räddningsdrama efter rådjur på hal is bild nr 8

Larm om räddning av vilt djur kom under torsdagen in till SOS. Det rör sig enligt uppgift om ett rådjur som befinner sig långt ut på is på sjön Lången.

Ett rådjur befinner sig just nu på hal och tunn is ca 100 meter ut på sjön Lången i Värnamo kommun. Räddningstjänsten är på väg till platsen för att undsätta djuret. 

- Det rör sig om ett rådjur som befinner sig ett hundratal meter ut på sjön Lången och som inte kan ta sig i land, säger Niklas Sjöblom insatsledare vid räddningstjänsten i Värnamo kommun. 

Bil med fyra man
Det är en styrka på väg till platsen just nu. En brandbil med fyra man är skickade för att hjälpa rådjuret. 
- Givetvis ska vi hjälpa det här rådjuret, fortsätter Niklas. 

Räddningstjänsten har med sig både en form av bräda för att kunna ta sig ut på den dåliga isen. Man är även utrustade med båt om det skulle behövas. 

Inga tecken på skador
Det finns just nu inga uppgifter eller tecken på att rådjuret är skadat. 

Lyckligt slut
Enligt uppgifter från platsen har rådjuret för egen maskin kunnat ta sig i land efter att ha hamnat i vattnet. Det ska ha ha hamnat i vattnet och kunnat ta sig upp på ett annat isflak och sedan kunnat ta sig i land. Allt tyder på att rådjuret klarat sig oskatt. 

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen