Axamoskogen ej till salu

Axamoskogen ej till saluAxamoskogen ej till salu bild nr 2Axamoskogen ej till salu bild nr 3Axamoskogen ej till salu bild nr 4
Axamoskogen ej till salu bild nr 6Axamoskogen ej till salu bild nr 7Axamoskogen ej till salu bild nr 8Axamoskogen ej till salu bild nr 9
Axamoskogen ej till salu bild nr 11

Det blir alltså ingen försäljning av Axamoskogen och därmed blir det inget köp av den mark som kommunen vill köpa vid Södra Munksjön.

Det rördes upp mycket känslor och gjordes en protestlista när kommunen tillkännagav att de planerade en försäljning av Axamoskogen för att komma åt mark vid Södra Munksjön. Försäljningen skulle vara en del av en större affärsuppgörelse där den privata ägaren säljer sin mark till kommunen vid södra Munksjön för 125 miljoner kronor. I uppgörelsen fanns dock kravet att markägaren skulle få köpa marken vid Axamo för 15 miljoner kronor.

LÄS MER: Nämnden sa ja till försäljning av Axamo

Har lyssnat
Men vid en presskonferens vid rådhuset under eftermiddagen lämnade den styrande politiska ledningen Moderaterna, Kristdemokraterna, Centerpartiet och Socialdemokraterna beskedet att det alltså inte blir en försäljning av Axamoskogen.
- Vi har lyssnat på vad människor känner och när det fanns en så pass stor oro kände vi att det var rätt att ta det här beslutet. Vi får nu hitta andra vägar för att försöka utveckla staden och bygga bostäder, säger Mona Forsberg, (S), till Jmini.

LÄS MER: Total förvirring när Axamoaffären diskuterades

Kritisk mot de andra partierna
Nu hoppas de fyra partierna på en bred politisk enighet men riktar kritik mot hur de andra partierna har hanterat ärendet.
- Det är klart att man får ha sina egna åsikter men man måste kunna förhålla sig till någon form av fakta. Som att till exempel blanda in allemansrätten som inte alls har med detta att göra. Men nu är det viktigt att arbetet med södra Munksjön fortsätter i snabb takt och att det förutsätter en politisk enighet, säger Ann Marie Nilsson, (C).

LÄS MER: Axamoaffären- en tyst protest kan också höras 

LÄS MER: Ett öppet brev till Jönköping Kommuns invånare om den s.k. ”Axamo-affären”

LÄS MER: Kommunstyrelsen sa ja till omstridd Axamoaffär

LÄS MER: Jurist utreder tvångsinlösen av Hegestrands mark

LÄS MER: Axamoaffären- begär ny värdering

LÄS MER: Nya besked i Axamoaffären

LÄS MER: Tydliga protester mot Axamoaffären - protestlistor

LÄS MER: Axamo - hur svårt kan det vara?

LÄS MER: De kände inte till Axamoaffären

 

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen