Sport Wolley Jönköping

Habo Wolley gästas av serieledande Linköpings VC

På söndag gästas Habo Wolley av serieledande Linköpings VC. Första matchen lagen emellan slutade med en klar Linköpingsseger, men båda lagen har gjort förändringar i sina trupper sen dess.

LÄS MER: En succé för Fagerhultcupen 2016

Habo Wolley har fem segrar på de sex senaste matcherna, den enda plumpen i protokollet kom mot Falkenberg. Nu får laget en ny chans mot toppmotstånd att visa att man kan fightas även med de lagen.
– Linköping har varit väldigt starka efter nyår och det kommer att bli en svår match för oss, men samtidigt är jag övertygad om att vi kan slåss om poängen med dem om vi gör en bra match, säger Habo Wolleys tränare Martin Andersson.

Förstärkt bortalag
Habos motståndare har precis som hemmalaget förstärkt laget på senaste tid, men den största förstärkningen är ändå att landslagsspelaren Erik Sundberg är tillbaka från skada.
– Erik har spelat riktigt bra nu när han kommit igång igen och ger Linköping ytterligare ett riktigt vasst anfallsvapen, berättare Martin Andersson.

Fokus och servemottagning blir viktigt
För Habos del gäller det att behålla fokus på rätt saker i matchen för att kunna störa serieledarna. Lägg därtill att den egna servemottagningen får en viktig roll så har ni de viktigaste bitarna i matchen enligt Martin Andersson.
– Vi tappade fokus när det inte gick vår väg mot Falkenberg. Det pratade vi mycket om efter matchen och lyckades bra med senast mot RIG Falköping. Nu ställs vi återigen inför tuffare motstånd och jag vill se att vi lyckas med det även på söndag. Dessutom måste vi ha en bra servemottagning, annars kommer vi få jobbigt mot Linköpings stora block, avslutar Habo Wolleys tränare Martin Andersson

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen