Kultur Jönköping

Konstnären Lisbeth Hertelendy får mer och mer uppmärksamhet

Konstnären Lisbeth Hertelendy får mer och mer uppmärksamhetKonstnären Lisbeth Hertelendy får mer och mer uppmärksamhet bild nr 2Konstnären Lisbeth Hertelendy får mer och mer uppmärksamhet bild nr 3Konstnären Lisbeth Hertelendy får mer och mer uppmärksamhet bild nr 4
Konstnären Lisbeth Hertelendy får mer och mer uppmärksamhet bild nr 6Konstnären Lisbeth Hertelendy får mer och mer uppmärksamhet bild nr 7Konstnären Lisbeth Hertelendy får mer och mer uppmärksamhet bild nr 8Konstnären Lisbeth Hertelendy får mer och mer uppmärksamhet bild nr 9
Konstnären Lisbeth Hertelendy får mer och mer uppmärksamhet bild nr 11Konstnären Lisbeth Hertelendy får mer och mer uppmärksamhet bild nr 12Konstnären Lisbeth Hertelendy får mer och mer uppmärksamhet bild nr 13Konstnären Lisbeth Hertelendy får mer och mer uppmärksamhet bild nr 14
Konstnären Lisbeth Hertelendy får mer och mer uppmärksamhet bild nr 16Konstnären Lisbeth Hertelendy får mer och mer uppmärksamhet bild nr 17

Konstnären Lisbeth Hertelendy har just nu fullt upp med diverse utställningar i Jönköping.

Lisbeth Hertelendy har haft målandet som intresse länge och har målat hemma under en lång tid men det det var när hon började lägga ut bilder på sina tavlor på Facebook som hon förstod att människor gillade det hon gjorde.
- Ja, när jag la ut tavlorna på Facebook och andra började gilla, kommentera och dela så tänkte jag att det här kanske är något som man skulle kunna ställa ut, säger Lisbeth.

LÄS MER: Lisbeths succé på slottet

Det har sedan dess rullat på och Lisbeth har haft både höst och vinterutställningar på Victoria Hotel, haft utställning på Stjärneborg Slott i Aneby för 2000 personer och har ställer just nu ut tavlor på Salong Claes och på Malmborgs konditori. Nästa utställning blir på Grand Hotel. Under hotellets 111-års firande kommer ett unikt rum inredas med tavlor målade av Lisbeth. 
- Det har varit fullt upp men det mesta har faktiskt trillat på mig. Jag har inte behövt tjata på någon så det känns rätt skönt.

Mer känslor
Hon berättar att målande är något som är kommer naturligt och att det går fort när hon målar.
- Förr i tiden målade jag lite mer detaljrikt och lite mer ”perfekt” men numera målar jag mer på känslor och det går därmed väldigt fort när jag målar. Speciellt när motivationen är på topp.

LÄS MER: Succé fortsätter för Lisbeth Hertelendy

Största fan
Lisbeth målar oftast när hon är ledig en hel dag vilket hon är en gång i veckan när hon inte jobbar i blomsterbutiken Buketten inne i city. Hon har man och barn och man undrar då vad hennes man tycker om att det spenderas så mycket tid med att måla.
- Min man är mitt största fan så det underlättar jättemycket såklart, avslutar Lisbeth.

Vill man veta mer om Lisbeth kan man gå in på hennes hemsida www.lisbethart.com

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen