Länet Lag och Rätt Eksjö

Skulle råna restaurang med luftpistol- men greps på bar gärning

Skulle råna restaurang med luftpistol- men greps på bar gärning

En ung man hade planerat för att råna en restaurang, men lyckades inte. Istället greps han av polis och på sig hade han en luftpistol som var ämnad som vapen vid rånet. Nu åtalas han i Eksjö tingsätt för försök till rån, samt för två ytterligare brott. 

En 25-årig man med medborgarskap i annat europeiskt land skulle precis i början av februari genomföra ett rån mot en restaurang i Eksjö. Men 25-åringen hann inte längre än till själva förberedelserna av rånet, då polisen grep honom. 

Hade rånarluva i påse
När polisen grep honom mitt på dagen precis före det planerade rånet mot restaurangen, var han klädd i mörka kläder, hade en rånarluva i en plastpåse och dessutom en luftpistol. I mannens bil fann man ytterligare klädesplagg som var tänkta att användas vid rånet. 

Stal 10 000 kronor
Mannen åtalas även för grov stöld som ska ha skett i somras i Mariannelund tillsammans med en annan man. Där ska mobiltelefoner, nycklar, id-kort samt en plånbok innehållande 10 000 kronor stulits. Enligt åklagaren ska brottet bedömas som grovt eftersom det skett efter intrång i en bostad.

Han står också åtalad för grov olovlig körning. 

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen