Sport Hockey Jönköping

HV71 vände och vann – två snabba sänkte Karlskrona

HV71 vände och vann – två snabba sänkte Karlskrona

HV71 tog en viktigt seger med 2-3 borta mot Karlskrona på fredagen efter ha vänt ett 2-0-underläge. HV är nu fyra poäng från en direktplats till slutspelet.

HV rivstartade fredagens bortamatch mot Karlskrona. Under de första 20 minuterna pepprade bortalaget Johan Holmqvist i hemmakassen med puckar. Men målvaktsveteranen visade sin klass och stoppade samtliga 14 skott. 

Fredrik Pettersson-Wentzel behövde bara rädda ett enda skott från hemmalaget.

Men i den andra perioden var det trots allt Karlskrona som skulle spräcka nollan. 

Efter en tilltrasslad situation och en märklig passning kunde Emil Larsson lägga in pucken i öppet mål.

Och det skulle bli värre för HV. 

Med en och en halv minut kvar av mittenakten frispelades Alexander Bergström efter en lysande passning av Robin Gartner. Bergström rundade Pettersson-Wentzel och kunde sätta 2-0. 

Innan periodpausen skulle HV emellertid krypa lite närmare. Emil Johansson lyfte klubban vid blålinjen och dunkade in 1-2 med bara 52 sekunder kvar.

LÄS MER: Fransson lämnar HV71 – återkallad till Västerås

LÄS MER: EXPERTEN: Så ska HV ta sig till slutspel

HV-dominansen i den tredje perioden var total. Men det skulle dröja ungefär halvvägs innan Oscar Sundh fångade upp en flygande puck och helt ren med Holmqvist kunde lägga in kvitteringen.

Gästerna skulle också lyckas ta ledningen. I powerplay snappade Adam Almquist upp en retur och kunde enkelt trycka in ledningsmålet i öppen kasse. 

Matchen slutade 2-3.

Segern innebär att HV nu har fyra poäng upp till Djurgården på den sjätte och sista direktplatsen till slutspelet när det återstår åtta matcher av SHL:s grundserie.

Redan i morgon är det dags för match igen när Karlskrona och HV drabbar samman för andra gången på lika många dagar. Den här gången i Kinnarps Arena. 

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen