Sport Hockey Jönköping

ANALYS: Blev lite väl spännande, HV

ANALYS: Blev lite väl spännande, HV

HV71 såg ut att gå mot förlust borta mot Karlskrona på fredagen. Men laget vände 2-0-underläget till 3-2-seger. Jminis reporter Adam Jönsson tycker det blev en lite väl spännande match. 

Det är spännande att följa HV71 just nu. Tisdagens 3-2-seger följdes upp med en ny med samma siffror på fredagen när laget gästade Karlskrona.

Låt oss börja med det positiva. HV vinner matchen och tar tre poäng. Laget är nu bara fyra pinnar bakom Djurgården på sjätteplatsen.

Sett till 60 minuter gör HV en bra match. Laget trycker på framåt och visar att det finns kvalitet i truppen.

Men trots tre poäng och bra fart under vingarna inför SHL-avslutningen går det inte att skaka bort känslan att det kanske blev lite väl spännande.

HV leder skotten med 14-1 efter den första perioden men lyckas trots det inte spräcka Johan Holmqvists nolla. Laget radar upp chanser och borde väl ha kunnat göra både en och två baljor.

Men när HV förväntas vara det spelförande laget är det som om något inte riktigt funkar. Vi såg samma tendenser mot bland annat Rögle precis innan landslagsuppehållet. Den där skärpan framför mål – och kanske den där lilla, lilla turen – är som bortblåst.

I stället var det Karlskrona som kunde utnyttja en misslyckad rensning, få en turlig studs och trycka in 1-0. Sen kom 2-0 av bara farten.

Samtidigt visar HV upp en imponerande karaktär.

Det är starkt att vända 2-0 till 2-3 på en dryg period. HV ska och kan känna sig nöjda med det. Frågan är bara om HV ska orka vända på samma sätt när laget ställs mot bättre motstånd. Karlskrona är inget dåligt lag men tillhör, som de allra flesta vet, inte topplagen i SHL.

LÄS MER: HV71 vände och vann – två snabba sänkte Karlskrona

LÄS MER: Fransson lämnar HV71 – återkallad till Västerås

LÄS MER: EXPERTEN: Så ska HV ta sig till slutspel

På samma gång verkar HV ha hittat det där extra lilla flytet som saknats under stora delar av säsongen. När serien ska avgöras kan det bli en mycket viktig faktor.

Åtta matcher återstår och HV kommer ställas mot några riktigt tuffa lag, däribland Linköping, Skellefteå och Luleå.

Men den där uppgiften som vi för ett par veckor sedan kallade i princip omöjlig verkar inte längre vara lika svår. Fast uppförsbacken är fortfarande ganska brant. Det återstår att se hur mycket kraft HV71 har kvar i sina ben.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen