Nöje

Veckorna på ridskolan avslutades med succé

Veckorna på ridskolan avslutades med succéVeckorna på ridskolan avslutades med succé bild nr 2Veckorna på ridskolan avslutades med succé bild nr 3Veckorna på ridskolan avslutades med succé bild nr 4
Veckorna på ridskolan avslutades med succé bild nr 6Veckorna på ridskolan avslutades med succé bild nr 7Veckorna på ridskolan avslutades med succé bild nr 8Veckorna på ridskolan avslutades med succé bild nr 9
Veckorna på ridskolan avslutades med succé bild nr 11

Under veckorna sex och sju höll Ölmstad Rid & Körsällskap igång sina årliga temaveckor. Det sker inga ordinarie ridlektioner under dessa dagar utan istället hålls det i olika aktiviteter riktat till alla åldrar.
Temaveckorna avslutades under söndagen med Dekorativ Hästvård och lektionshästarnas egen show, vilket blev en stor succé.

Frida Nylander, 11, var på ridskolan under eftermiddagen. Hon gjorde iordning sin favorithäst, Krut. Frida älskar att vara på stallet och under resten av dagen skulle hon tvätta rent Krut, fixa hans hår och sedan titta på honom under hästshowen.

LÄS MER: Friluftsdag i stallet

Mollie, 10, var också på plats och hon har även varit med på andra aktiviteter i stallet under sitt sportlov. Hon började rida för snart ett år sedan och tycker att hästar är bland det bästa som finns.

Många besökare var på plats för att få alla 24 hästarna så fina som möjligt. Man fick lära sig att rykta och fläta hästsvansar, vilket var populärt bland barnen. Sedan på showen släpptes alla hästarna ut fyra åt gången för att hoppa runt och leka med varandra.

Åsa Linnér, ridskolechef menar att vara på ridskolan kan vara ett alternativ till att ha en egen häst. Här får man chansen att lära sig så mycket som möjligt samtidigt och gosa med dem, men man kan även välja att ha en häst på halvtid och verkligen få känna hur det känns att ha en egen häst på riktigt. Skulle man bli sugen på att börja rida eller prova på hur det känns så ska man inte tveka att höra av sig, berättar Åsa. Ölmstad Rid & Körsällskap startar inom kort upp både en nybörjargrupp och en vuxengrupp som man kan anmäla sig till.

Thea Lempiäinen

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen