Länet Nöje Nässjö

Nässjö Konsthall fortsätter att granska samtiden

Nässjö Konsthall fortsätter att granska samtiden utifrån ett efterkrigsperspektiv. På lördag är det vernissage för utställningen Transient Constructions av Tommy Sveningsson.

Med teckningar av krigsmonument från 60- och 70-talet i Jugoslavien såsom de ser ut idag blir verken till en studie i monumentens betydelse för historieskrivningen. Vilken betydelse har dessa monument idag? Vänligen läs den bifogade texten för ytterligare information om utställningen.

LÄS MER: Stefan Otto på Nässjö Konsthall

Föreläsningar
I samband med utställningen anordnas även föreläsningarna Värdet av konst samt Värdet av frivilligarbete. Båda föreläsningarna anordnas i samarbete med Skådebanan i Jönköpings län och har fri entré.

 

Fakta

Värdet av konst - Anna Persson
16 mars kl 18:30
Ett konstverk för 8 miljoner eller ett för hundra kronor? Varför skiftar priserna så mycket på konst och vad är det som gör ett verk värdefullt?

Anna Persson: chef för Bukowskis konstavdelning och specialist inom samtida konst. Hon har tidigare även arbetat inom gallerivärlden i Stockholm och kommer berätta om hennes arbete och svårigheterna med att värdera konst.

Värdet av frivilligarbete - Stina Oscarson
19 mars kl 12:30
Är ideellt arbete alltid bra? För vem? Verksamhetsområde 17 i regeringens budget heter Kultur, medier, trossamfund och fritid. Inom dessa sektorer finns många frivilligarbetare. Varför?

Stina Oscarson: dramatiker, regissör och krönikör bl a i DN. Har arbetat på Stockholms stadsteater, Kalmar läns teater och Det Kongelige i Köpenhamn samt varit chef för Radioteatern och Orionteatern. Stina tog initiativ till och skrev en alternativ kulturutredning 2008, Skuggutredningen. Hon har även skrivit Att vara eller inte vara – visioner om en annan kulturpolitik och Handbok för en ny kulturminister.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen