Länet Lag och Rätt Vaggeryd

86-åringen erkänner mordförsöket på frun- gjorde det av barmhärtighet

86-åringen erkänner mordförsöket på frun- gjorde det av barmhärtighet

Den 86-årige mannen som misstänks ha försökt mörda sin fru i deras gemensamma bostad i Vaggeryd erkänner nu mordförsöket.

 

Det var i början av december 2015 i mannen och kvinnans bostad i Vaggeryd som mannen som då var 85 år gammal gick till angrepp mot sin hustru. I samband med överfallet ska han sagt till sin fru att han skulle döda henne. 
När han försökte döda sin fru gjorde han det genom att slå henne med en järnhantel på ett kilo. Dessutom tog han stryptag på henne.

LÄS MER: 85-åring gripen för mordförsök

Gjorde motstånd
Kvinnan lyckades göra motstånd och kunde få iväg hanteln och tog sig till sist ur strypgreppet.
Åklagaren menar att det endast är tack vare tillfälligheter som mannen inte lyckades fullborda mordförsöket.

LÄS MER: 86-åringen försökte mörda frun med hantel

Mannen greps, anhölls och häktades och idag inleddes rättegången.

Mannen som nu är fyllda 86 år berättar själv under rättegången att han hade försökt mörda sin fru för att han var rädd att han skulle dö först och lämna kvar sin fru ensam.

LÄS MER: 85-åringen nu häktad för mordförsök

Kvinnan var under dagen i rätten inte med i rättssalen, utan finns med över videoförhör. Vid rättegången i Jönköpings tingsrätt i dag ska bland annat parets son vittna om mordförsöket.
Enligt P4 Jönköping ska kvinnan ha varit mycket förvånad över hennes makes våld. Han har nämligen aldrig under deras 50 år långa äktenskap visat tecken på våldsamheter.

Åklagare och förundersökningsledare har inte skickat några prover till Nationellt forensiskt centrum för att kolla vems blod det är, eller för att kolla efter DNA på mordvapen, detta eftersom man anser sig ha så pass trovärdiga bevis och berättelser i den här utredningen. 

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen