Länet Lag och Rätt Gnosjö

Travvinsten kan gå upp i Högsta domstolen

Travvinsten kan gå upp i Högsta domstolen

Tvisten om travvinsten på över en halv miljon kronor och dess rättmätige ägare fortlöper. Nu kan fallet kommas att tas upp i Högsta domstolen. 

Det var i oktober 2013 i Gnosjö som en 65-årig man försökte lösa in spelkvittot till en travvinst på över en halv miljon kronor, som han menade var hans. Men vinsten spärrades av ATG, då en annan man hade hört av sig och berättat att han hade tappat sitt spelkort.

LÄS MER: Travvinsten på en halv miljon försvann- fick tillbaka pengarna i rätten

Händelsen blev ett rättsfall och tingsrätten i Jönköping valde att gå på mannen som menade att han tappat spelkortets berättelse. men et slutade inte där. Den 65-åriga mannen överklagade till hovrätten, men domslutet blev detsamma- vinsten tillhörde mannen som hade tappat sitt spelkort.

Men nu överklagar den 65-åriga mannen domen och i sin överklagan menar han att det dels inte borde vara ett brottmål med ett straff, utan att det borde utredas som en tvist. Och han står fortfarande fast vid att han faktiskt är den rätta ägaren till kvittot. Nu återstår att se om högsta domstolen tar upp fallet.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen