Sport Hockey Jönköping

ANALYS: Slarv förstörde HV:s segerchans

ANALYS: Slarv förstörde HV:s segerchans

HV71 föll med 5-3 borta mot Malmö Redhawks på tisdagskvällen. Slarv i HV-försvaret gjorde att segerchansen försvann, menar Jminis reporter Adam Jönsson.

Efter lördagens 1-4-förlust mot Karlskrona kändes det inte som mycket som kunde gå sämre för HV i kvällens match mot Malmö.

Och visst stod laget för en betydligt mycket bättre insats.

HV kom ut med bra fart under skridskorna och gjorde även tidigt 0-1 genom Filip Sandberg. Forwarden satte en retur efter ett anfall där han själv drivit in pucken i zon och sedan kunde få klubban på trissan runt flera Redhawks-spelare.

Jönköpings-laget gjorde överlag en bra första period. De stod upp bra i mittzon och stängde ned ett Malmö som såg uddlöst ut trots en fin form med tre raka segrar.

Men i den andra perioden vände matchen. Malmö kom ut som ett nytt lag.

Kvitteringen satt efter ett gäng trötta HV-spelare tvingats stanna kvar på isen efter en icing. Hemmalagets ledningsmål och utökning till 3-1 kom sedan efter dubbelt slarv i HV-försvaret.

Trots ledningen lyckades Malmö inte stänga matchen. Laget försökte hela tiden spela framåt i stället för att vända hem och ta kontroll över händelserna. Det gjorde att HV kunde hänga kvar spelmässigt i matchen.

Inte helt ologiskt kunde gästerna även reducera med bara sekunder kvar av mittenakten. Redhawks bjöd helt enkelt in HV i matchen.

Men så när som på ett par matcher – som hemmamatchen mot Brynäs för en vecka sedan – har HV inte haft det där rätta flytet under säsongen. Tisdagskvällens match var inget undantag.

Efter omkring sju minuter av slutperioden åkte Mattias Tedenby på en tveksam utvisning för goalie interference. Malmö kunde i det efterföljande powerplay-spelet sätta 4-2 och matchen kändes avgjord.

Då klev HV:s joker fram. Oscar Sundh satte sitt tredje mål på fyra matcher. Och med fem och en halv minut kvar var det plötsligt match igen.

HV ägde mycket puck under de sista minuterna. Men HV valde att inte ta ut Erik Ersberg förrän dryga minuten återstod. Det sista riktiga trycket uteblev.

I ett läge där varje poäng är livsviktigt går det inte att bortse från att HV inte verkade våga gå för kvitteringen. Visst, med fyra minuter kvar hade laget riskerat en stor lucka bakåt. Men vad gör det? En 4-3- eller 5-3-förlust kan kvitta (dessutom satte Malmö 5-3 i tom bur oavsett).

Om inte annat hade det varit bra träning inför den stundande play-in-omgången där ett vågat 6-mot-5-spel kan vara skillnaden på en tidig start på golfsäsongen eller ett steg närmare SHL-pokalen.

LÄS MER: Ny HV-förlust – Malmö blev för svåra

LÄS MER: EXPERTEN: HV sumpade chansen

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen