Länet Lag och Rätt Gnosjö

Åtal väcks efter grov misshandel av 86-åring

Åtal väcks efter grov misshandel av 86-åring

Det var i Gnosjö den 6 februari som händelsen ägde rum. En 27-årig man vill ha skjuts till Gislaved av den äldre mannen, hans sambo och en väninna som redan befinner sig i bilen. 27-åringen öppnar dörren och sätter sig ändå i bilen. Den äldre mannen säger att de inte ska till Gislaved och kör istället till stationen i Gnosjö där han hoppas på att mannen ska kliva ur hans bil. 

27-åringen vägrar att kliva ut ur bilen varpå den äldre mannen går bak och öppnar dörren och tvingar ut passageraren. 27-åringen blir våldsam och börjar misshandla honom. Han slutar inte att slå ens när den äldre mannen faller till marken, då sätter han sig på honom och fortsätter misshandeln. Den äldre mannen ådrog sig stora skador i ansiktet samt flertalet frakturer i ansiktet och på revbenen. När hans fru upptäcker honom liggandes bakom bilen forsar blodet.

Greps tack vare vittnen
Tack vare flera vittnen till händelsen kunde polisen gripa den 27-årige mannen i närheten av platsen. Han har i förhör berättat om sina aggressionsproblem. 

Ur det första polisförhöret
"Jag vet inte vart, jag siktade inte, jag bara slog mot. Han trillade bakåt och somnade. När han trillade så sprang jag, det är inte varje dag en 160cm kan nocka en på 180-190cm. Jag blev fascinerad. Han blev knockad som vilket annat träd, vilket annat jag drar ner som inget. Det är det dummaste jag har sett, att han är lika stor som ett träd och trillar ner så snabbt.” säger han i det första polisförhöret efter misshandeln. Vid senare förhör visar 27-åringen ånger över handlingen. 

Vårdas fortfarande på sjuhus
Den äldre mannen har genomgått operation efter misshandeln och vårdas fortfarande på sjukhus. 

Åtal och rättegång
Under onsdagen väcktes åtal mot mannen vid Jönköpings tingsrätt. Rättegången hålls den 3 mars. Mannen är tidigare dömd för narkotikabrott. 

RELATERAT: Mannen som misshandlade 86-åringen nu häktad

RELATERAT: Äldre man svårt misshandlad- opereras i Jönköping

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen