Blåljus Jönköping

Släpet var inte ordentligt kopplat- orsaken till tågolyckan

Släpet var inte ordentligt kopplat- orsaken till tågolyckanSläpet var inte ordentligt kopplat- orsaken till tågolyckan bild nr 2

Den 10 november 2015 hamnade en släpkärra på järnvägsövergången vid Granbäck mellan Kortebo och Bankeryd. Ett släp som ett tåg med 56 passagerare ombord kolliderade med. 

Nu är Trafikverket klar med sin utredning om vad som förorsakade olyckan på järnvägsövergången vid Granbäck under en novembermorgon 2015. ”Enligt polisen var sannolikt bilsläpet inte kopplat ordentligt till bilen”, skriver Trafikverket om olycksorsaken.

Kollision i 130 km/h
Föraren av bilen som tappade släpet försökte få bort det från spåren men lyckades inte innan tåget kom. Enligt trafikverket höll tåget en hastighet om 130 kilometer i timmen när det kolliderade med släpvagnen. 

Bygger om i framtiden
Trafikverket planerar att i framtiden bygga om övergången och lämnas därför utan åtgärd tills vidare. Idag har den ljud- och ljussignal men är utan bommar, skriver SVT Nyheter Jönköping.

Tidigare olyckor
Man har även tittat på tidigare olyckor på samma plats och har endast kunnat hitta en. Då handlade det om en taxibil som 2004 var nära att bli påkörd av ett tåg vid överfarten. 

RELATERAT: Tågolycka utanför Bankeryd

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen