Affärer Affärsnyheter Jönköping

De vill öppna friskola i Jönköping

De vill öppna friskola i Jönköping

Thoren Business School har ansökt om att starta en gymnasieskola i Jönköping. Om tillstånd ges öppnar skolan upp sin verksamhet tidigast 2017.

Friskoleföretaget Thorengruppen har ansökt om att starta en av sina skolor i Jönköping. Det rör sig om Thoren Business School, som i dag finns på elva orter runtom i Sverige.

– Vi tycker Jönköping är en intressant stad. Det är en ganska nischad skola, så den kräver att det är en viss storlek på staden. Det behöver vara över 100 000 invånare, säger Joakim Ekblom, marknads- och kommunikationschef på Thorengruppen till Jmini.

Thoren Business School går även under namnet Affärsgymnasiet och består av fyra olika program: ekonomi, handels- och administration, samhällsvetenskap och naturvetenskap.

Enligt Joakim Ekblom var skolan först i Sverige med att införa praktik på alla sina program.

I nuläget är det oklart när skolan kan dra igång sin verksamhet i Jönköping. Ekblom påpekar att det brukar dra ut på tiden innan beslut om tillstånd fattas. Tidigast 2017 räknar han med att skolan kan starta.

Ekblom vill inte avslöja exakt var i Jönköping den nya skolan kommer byggas om den får grönt ljus, men understryker att Thoren Business School alltid är centralt belägen.

Vad beträffar konkurrensen som råder mellan Jönköpings gymnasieskolor är det ingenting som oroar Thorengruppen.

– Vi kollar givetvis också hur konkurrensen ser ut, men det är av mindre betydelse, säger Ekblom.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen