Sport Fotboll Tenhult

Så ska Tenhult chocka AIK: ‘‘Har givetvis en plan’’

Så ska Tenhult chocka AIK: ‘‘Har givetvis en plan’’

Tenhults IF står inför den största matchen i klubbens historia när AIK gästar Elmiahallen på söndag. Och division 2-laget går för seger.
– Vi har givetvis en plan för att vinna, säger tränaren Mattias Larsson.

Division 2-laget Tenhults IF är en klar underdog inför söndagens hemmamatch mot allsvenska AIK i Svenska cupens gruppspel.

Men laget har inte gett upp matchen innan den spelats. Tränaren Mattias Larsson har analyserat storklubben och hoppas kunna överraska.

– Vi har givetvis en plan för att vinna matchen. I grunden handlar det om att vara täta bakåt. Vi kommer inte bjudas på en massa målchanser. Vi kan inte släppa in för många mål, då blir det omöjligt, säger Larsson till Jmini.

Tenhult har redan provat på allsvenskt motstånd. Förra veckan gästade Falkenberg Elmiahallen. Gästerna vann matchen med 0-2.

Men Tenhult öppnade bäst och var nära att ta ledningen ett flertal gånger under den första halvleken.

– Vi hängde med bra. Om vi har en bra dag så är vi svåra att passera försvarsmässigt. Vi har en del spelare som kan sticka hål på vilket lag som helst, säger Larsson.

Efter Falkenbergs-matchen klagade flera bortaspelare på underlaget i Elmiahallen. Falkenbergs-tränaren Hasse Eklund gick till med så långt att han kallade konstgräset för ‘‘bedrövligt’’ i en intervju med Hallands Nyheter.

LÄS MER: Tenhult-kuggen: ‘‘Skapar minst lika mycket’’

LÄS MER: Ingen ny cupskräll för Tenhult

Underlaget kan emellertid visa sig vara en fördel för Tenhult.

– Greppet i mattan är lite annorlunda. Det är inga lätta matcher för dem [motståndarna]. Sedan tror jag AIK är en klass bättre än vad Falkenberg är. Vi har förhoppningar om att vi ska göra en bra match igen så att vi kan vara nöjda med vår prestation, säger Larsson.

– Ett resultat är ju en bonus.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen