Sport Hockey Jönköping

EXPERTEN inför Örebro: ‘‘HV kommer dominera’’

EXPERTEN inför Örebro: ‘‘HV kommer dominera’’

HV71 spelar i kväll borta mot Örebro. Jminis expert Anders Fanta Karlsson tror på vinst. 
– Jag tror HV kommer dominera, säger Karlsson.

Fem matcher återstår av grundserien i årets SHL. HV71 ligger just nu på nionde plats med åtta poäng upp till Färjestad på sjätteplatsen. 

Inför kvällens match borta mot Örebro tror Jminis expert Anders Fanta Karlsson att HV-fansen kan komma att få jubla för andra matchen i rad.
– Jag tror på en HV-vinst. De fick nog en liten kick efter Färjestads-vinsten. Jag tror att det kan vara en positiv stämning [i HV] nu under de sista matcherna, säger Karlsson.

Vad tror du vi får se för matchbild?
– Örebro är ett svårt lag. Jag tror HV kommer dominera om de får tillbaka ett par spelare. Jag tror de fick en jäkla glöd. Jag tror de fick en idé om att man kan ändra i femmorna. Jag tycker inte Tedenby saknades senast. Hans femma blev faktiskt bättre, säger Karlsson.

– Har Örebro flyt är de livsfarliga, har de inte det är de uddlösa. Jag är lite besviken på Örebro i år. Jag trodde de skulle bli mycket mycket bättre. De har bra coacher men materialet har inte levererat riktigt.

LÄS MER: ANALYS: HV visade karaktär

LÄS MER: Abbott bröt dyster svit när HV71 slog Färjestad

Vilka blir nyckelspelare i HV?
– Chris Campoli och Jere Karalathi. Backarna generellt har blivit mycket mer kreativa. Så om backarna får vara i fred som de fick vara mot Färjestad så tror jag de kommer dominera.

Nedsläpp i Örebro är 18.30.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen