Affärer Affärsnyheter

Krogprofiler öppnar bar ”med hemkänsla”

Krogprofiler öppnar bar ”med hemkänsla”Krogprofiler öppnar bar ”med hemkänsla” bild nr 2Krogprofiler öppnar bar ”med hemkänsla” bild nr 3Krogprofiler öppnar bar ”med hemkänsla” bild nr 4
Krogprofiler öppnar bar ”med hemkänsla” bild nr 6

Just nu råder det febril aktivitet i Vinotecas gamla lokaler på Väster. Bland kopparrör, blankpolerad vit tegel och hantverkare står Elias Svensson, som tillsammans med Tomas Pohl kommer att driva den nya krogsatsningen Copperfield´s. De är båda välkända krogprofiler och kommer närmast kommer från Glädje respektive O´Learys.

- Det ska vara ett schysst ställe där man kan komma in och ta något att dricka och äta något gott. Det ska vara familjärt och lite av en hemkänsla, säger Elias Svensson till Jmini.

I entréplanet är det barhäng som gäller. En stor kopparinredd bar möter besökarna.

- Det kommer vara ett brett och bra utbud. Vi kommer att lägga lite mer tid på cocktails och drinkar. Vi har också valt att behålla vinautomaterna från Vinotecas tid.

I källaren, som har döpts till Coppers källare, kommer det att serveras pasta, pizza och hamburgare.
- Vi vill komma bort från á la carte-stuket men vi kommer att satsa på maten. Allt ska vara producerat av oss själva och vara vällagat.

Den hårda konkurrensen från andra krogar är inget som skrämmer.
- Det finns gott om bra pubar och restauranger men Copperfield´s är ett lite udda ställe som står sig bra självt. Inte för stort. Inte för litet, säger Elias Svensson avslutningsvis.

Nästa fredag öppnar stället upp för allmänheten och hela helgen kommer en välkänd tv-kock att gästspela.

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen