Sport Fotboll Jönköping

MFF-lånet: ‘‘Har fått en j-vla bra start’’

MFF-lånet: ‘‘Har fått en j-vla bra start’’

Pawel Cibicki fick chansen från start i matchen mot Östersund. Då låg MFF-lånet bakom matchvinnande 1-0. Och forwarden är nöjd med starten i den nya klubben.
– Känns som jag är en i laget, säger Cibicki.

I den första omgången av Svenska cupens gruppspel fick Pawel Cibicki inleda matchen på avbytarbänken. Men mot Östersund hemma i Elmiahallen på lördagen satte Jimmy Thelin MFF-lånet som ensam forward från start.

Cibicki tackade för förtroendet genom att ligga bakom matchens enda mål.

Forwarden stack i väg i djupled efter ett väggspel, fick bollen perfekt i steget och letade efter Tommy Thelin på andra kanten. Ett Östersunds-ben kom emellan men bollen letade sig ändå in i mål.

– Ett bra anfall. Jag kan avsluta själv men nu ville jag slå en pass och så blev det mål, säger Cibicki till Jmini efter matchen.

Cibicki har varit en tongivande spelare i den allsvenska nykomlingen under försäsongen. Under USA-lägret svarade forwarden för två mål på två matcher.

– Jag har fått en jävla bra start. Det är en bra grupp och alla har tagit hand om mig väl. Det känns som jag är en i laget nu, säger Cibicki.

– Jag kom hit för att spela fotboll och det ska jag göra det här året.

I och med lördagens seger lever cuphoppet för Jönköpings Södra.

Om laget slår svenska mästarna IFK Norrköping med 3-0 nästa vecka samtidigt som AFC United inte vinner med ännu mer borta mot Östersund är avancemanget klart.

En tuff uppgift. Men absolut inte omöjlig, säger Cibicki.

– Bollen är rund. Vi kan slå dem med 3-0. Det är inga problem. Bara vi spelar vårt spel och vågar, säger forwarden.

LÄS MER: Nyförvärvet ordnade fortsatt cuphopp för J-Södra

LÄS MER: J-Södra föll tungt i tävlingspremiären

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen