Sport Innebandy

Rickard ledde JIK till seger med fyra mål

Rickard ledde JIK till seger med fyra målRickard ledde JIK till seger med fyra mål bild nr 2Rickard ledde JIK till seger med fyra mål bild nr 3Rickard ledde JIK till seger med fyra mål bild nr 4
Rickard ledde JIK till seger med fyra mål bild nr 6Rickard ledde JIK till seger med fyra mål bild nr 7Rickard ledde JIK till seger med fyra mål bild nr 8Rickard ledde JIK till seger med fyra mål bild nr 9
Rickard ledde JIK till seger med fyra mål bild nr 11Rickard ledde JIK till seger med fyra mål bild nr 12Rickard ledde JIK till seger med fyra mål bild nr 13Rickard ledde JIK till seger med fyra mål bild nr 14
Rickard ledde JIK till seger med fyra mål bild nr 16Rickard ledde JIK till seger med fyra mål bild nr 17Rickard ledde JIK till seger med fyra mål bild nr 18Rickard ledde JIK till seger med fyra mål bild nr 19
Rickard ledde JIK till seger med fyra mål bild nr 21Rickard ledde JIK till seger med fyra mål bild nr 22Rickard ledde JIK till seger med fyra mål bild nr 23Rickard ledde JIK till seger med fyra mål bild nr 24
Rickard ledde JIK till seger med fyra mål bild nr 26Rickard ledde JIK till seger med fyra mål bild nr 27Rickard ledde JIK till seger med fyra mål bild nr 28Rickard ledde JIK till seger med fyra mål bild nr 29
Rickard ledde JIK till seger med fyra mål bild nr 31Rickard ledde JIK till seger med fyra mål bild nr 32

Efter fyra matcher utan vinst fick Jönköpings IK jubla igen. Det var en svängig match med mycket kamp där lagkaptenen Rickard Hessmer ledde sitt JIK till seger mot Visby med sina fyra mål. 

– Det var fruktansvärt skönt med tre poäng och att vi har hittat tillbaka till vinnarspåret.  Det var en svängig och hafsig match. Vi har spelat bättre matcher och förlorat så det är sköna poäng, säger Rickard Hessmer.

Jönköpings IK är redan klara för SSL-kval men trots det har man mycket att spela för. Visby hade ingen chans att ta sig in bland de fyra första och knipa en kvalplats till SSL men spelade för äran.

LÄS MER: JIK förlorade toppmötet

JIK:s Rasmus Svensson inledde målskyttet i matchen redan efter 3.34. Han fick bollen i slottet, tittade upp, siktade och stänkte den läckert upp i krysset.

Drygt fyra minuter senare gjorde Rickard Hessmer sitt första mål av fyra för dagen. Rickard var stor segerorganisatör inte bara med sina fyra mål utan för sitt uppoffrande spel. JIK hade ledningen med 4-1 men tappade till 4-5.  Men i slutet andra så kunde Rickard göra sitt tredje mål och kvittera till 5-5.

–  Jag vet inte vad som hände riktigt där men vi visade moral och vände. Jag tycker att vi var hungrigare i dag.

Lika inför tredje 5-5 och upplagt för en spännande slutperiod. Det var mycket kamp och JIK kändes lite hetare. Visby bjöd på mycket bra motstånd och man var fast beslutna att ta med sig tre poäng tillbaka till öa.

LÄS MER: Fortsatt tungt för JIK – föll mot Dalen

Jacob Larsson gjorde 6-5 till JIK efter 3.25 i tredje och sedan tog det ändå till 16.22 innan nästa mål kom. Det var Tommy Bolin i Visby som kvitterade och det blev spännande slutminuter. Stor glädje blev det i JIK när Hannes Blomqvist gjorde sitt andra  och gav JIK ledningen med bara dryga minuten kvar av matchen. 

Visby tog ut målvakten och Rickard Hessmer passade på att göra sitt fjärde  mål. Målskyttet avslutades av Hannes Blomqvist och han faställde slutresultatet till 9-6.

Kedjan Hessmer, Blomqvist och Glimberg stod bakom sju av JIK:s nio mål.

– Vi har en skön känsla i femman. Vi kom in ett bra flow och det var viktigt med seger. Vi har som mål att komma tvåa och få hemmafördel. Det kan bli avgörande. Vi måste få en bra känsla inför kvalet och efter idag har vi något att bygga vidare på, avslutar Rickard Hessmer. 

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen