Sport Hockey Jönköping

Christensen på väg bort från HV71

Christensen på väg bort från HV71

Kanadensaren Erik Christensen är nära att lämna HV71. När kontraktsförhandlingar skedde valde Christensen att inte förnya sitt kontrakt. Nu rycker SHL-konkurrenten Modo i spelaren.

Örnsköldsviksklubben undgår att kommentera läget, men det har tidigare varit känt att Modo också varit ute efter den VM-meriterade HV-målvakten Joacim Eriksson. Erik Christensens meriter har även de imponerat på andra lag. Med 400 NHL-matcher i bagaget valde han att lämna sin dåvarande KHL-klubb HC Lev Prag under säsongen 2013-14 för att spela i HV71. I Jönköpingsklubben har poängskörden sammantaget fungerat väl med 94 poäng på 125 matcher, även om det har gått sämre den här säsongen.

 

Modos General Manager, Per Svartvadet, vill inte uttala sig om specifika spelare. Han menar dock att flera cirkulerar i deras förhandlingar, men att han inte vill gå in på detaljer. HV71 är å andra sidan ovilliga att lägga ner extra pengar då den så kallade expertskatten upphör att gälla nästa säsong, något som skulle leda till att det blir dyrare att skriva kontrakt. 

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen