Sport Innebandy Jönköping

Jönköping City ger tränarna sparken

Jönköping City ger tränarna sparken

Efter en hittills helt misslyckad säsong för innebandyklubben Jönköping City IBK väljer nu klubben att göra sig av med sina båda tränare. Beskedet var inte oväntat.

Just nu är City placerade sist i innebandyns division två och har endast lyckats skrapa ihop tre poäng på 19 spelade matcher. Detta anser klubbledningen är under all kritik och väljer därför att avskeda huvudtränare Daniel Petterson och assisterande coach Jonas Carlgren.

Klubbchefen Emanuel Andersson Thillman säger på klubbens hemsida att de ”givetvis visste att Division 2 skulle bli ett tufft steg att ta” samt att det skulle ”innebära ett hårt slit för att säkra nytt kontrakt”. Han menar dock att man trots nyförvärv av godkänd kvalité, inte kunnat skapa den skillnad som krävs för att placera sig på en högre och mer komfortabel plats i tabellen.

Nu hoppas Jönköping City IBK på förbättring i och med tränarbytet. I ledarstaben tar Jakob Åberg över som huvudtränare. Som assisterande coacher tillträder spelarna Marcus Larsson och Emil Lundqvist.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen