Sport Fotboll Huskvarna

Husqvarna har förberett mot tufft motstånd

Husqvarna har förberett mot tufft motstånd

Husqvarna FF laddar för fullt under försäsongen till herrarnas division 1 södra. Laget som åkte ur superettan under hösten 2014 har nu tagit nya friska tag för att försöka vinna tillbaka fansens förtroende och förhoppningsvis även ta sig upp till den högre elitfotbollen.

Försäsongen har börjat bra för HFF då de har vunnit två av tre spelade matcher. I den inledande matchen visade laget kulör då de besegrade Tenhults IF. Den stora matchvinnaren var ett nyförvärv i form av Velimir Stankovic, som stänkte in två mål på hemmaplan mot ett relativt svagt motståndarlag. Han är inte den enda förstärkningen som Husqvarna har gjort klart med innan säsongen drar igång. Ytterligare några spelare skrev på under januari och februari; bland annat Edin Hamidovic och Victor Tagesson från Motala IF, som även de fick chansen under första matchen.

Det blev seger även i årets andra möte, det i derbyt mot IFK Värnamo borta på Finnvedsvallen. Motståndarna mönstrade ett ungt lag och det energiska Husqvarnalaget kunde genom en gedigen försvarsinsats vinna med två mål mot noll.
Trots att de fina lagprestationerna har staplats på varandra finns det en del att bättra på. Det såg man inte minst mot storsatsande Östers IF då lagen möttes i Tipshallen i Växjö.
Rutinen hos motståndarna visade sig vara för stor och HFF förlorade med 3-0. Trots det storspelade den tidigare reservmålvakten Marcus Harrysson mellan stolparna, något som kan ge självförtroende åt defensiven framöver.

Tack vare den goda inledningen på det nya året, två segrar, hoppas nu laget på en framgångsrik trend som ska hålla i sig ända in i den nya säsongen. På tisdag väntar lokalkonkurrenten och division tre-laget Assyriska IK på Vapenvallen. Då står de före detta HFF-spelarna Andreas Tegström och Michel Haidari redo att coacha vid Assyriskas avbytarbänk. Hur det kommer gå får vi se, men Husqvarna är hungriga efter nya segrar.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen