Sport Hockey Jönköping

Nyckelspelare tillbaka i derbyt

Nyckelspelare tillbaka i derbyt

Ikväll är det dags för derby mellan HV71 och Växjö Lakers. Efter den tunga förlusten med 2-5 mot Örebro senast laddar nu laget om för match i Växjö. Nu är dessutom Chris Campoli och Mattias Tedenby tillbaka efter magsjuka.

Ända sedan Johan Lindbom tog över laget har HV71 drabbats av sjukdomar och diverse skadebekymmer, vilket har lett till ändringar i truppen. Hela åtta spelare saknades i senaste omgången. Detta behöver inte tränare Lindbom oroa sig lika mycket över nu, utan kan mönstra med två viktiga kuggar. Å andra sidan missar både Ted Brithén och Axel Eidstedt derbyt.

Matchen som börjar klockan 19.00 ikväll blir viktigt för självförtroendet inom laget. De båda lagen kan dessutom ställas mot varandra i ett eventuellt play in till slutspelet om det går vägen för HV71. Det skulle innebära ännu ett Smålandsderby och därmed ännu en chans att visa vilka som är bäst i Småland under 2016. Det finns också goda möjligheter för HV att knipa en direktplats i kvartsfinalspelet vid en eventuell seger.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen