Kommun Jönköping

Så här blir flyktingboendet på Samset

Så här blir flyktingboendet på SamsetSå här blir flyktingboendet på Samset bild nr 2Så här blir flyktingboendet på Samset bild nr 3Så här blir flyktingboendet på Samset bild nr 4
Så här blir flyktingboendet på Samset bild nr 6Så här blir flyktingboendet på Samset bild nr 7Så här blir flyktingboendet på Samset bild nr 8Så här blir flyktingboendet på Samset bild nr 9
Så här blir flyktingboendet på Samset bild nr 11

Snart kommer flyktingbostäderna att byggas på Samset. Modulhusen är dock inga temporära byggnader.
- Det är viktigt att tänka långsiktigt. I framtiden kan det bli studentbostäder, säger Matt Patterson, arkitekt på Tengbom, och som ritat byggnaden.

Jönköpings kommun kommer att uppföra 23 lägenheter på Samset, som i första hand är tänkt till flyktingar. Det handlar om modulbyggnader, som ska stå på platsen under en lång tid fram över. De är tänkta som permanenta byggnader.
- Jag tycker det är bra att Jönköpings kommun tänker längre än att lösa det akuta, säger arkitekten Matt Petterson.

Flexibel planlösning
Tanken är nämligen att det i framtiden kan bli studentbostäder. Detta har också arkitektfirman tänkt på genom att man ska kunna anpassa bostaden efter behov.
- Det är flexibel planlösning. Den går att ändra till fler mindre bostäder.

Anpassas efter behov
Till en början kommer modulhusen att rymma både ettor, tvåor och treor. Dessa kommer att kunna anpassas till studentbostäder längre fram.
Modulhusen kommer att stå mitt i ett villaområde. Just därför är det viktigt att byggnaden passar i omgivningen.
-Vi har tänkt i skalan av ett hem.

Passar i omgivningen
Bland annat har man genom takets utformning och den röda fasadfärgen fått byggnaden att passa in bland andra traditionella byggnader på platsen.
-Vi skapar kopplingar till platsen.
Modulhusen, som prefabriceras inomhus, är byggda för massproduktion. Fasadmaterial, loftgångens utformning och takets form kan dock anpassas till varje plats.

LÄS MER: Fler och större moduler på Samset

 

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen